Compania internațională de amenajări interioare Ambius a lansat recent raportul său anual care evidențiază tendințele de top ale designului de birouri pentru 2020 și nu numai. Acest an va înregistra o evoluție continuă în înțelegerea locului de muncă centrat pe om, cu modele care îmbunătățesc performanța și starea de bine a angajaților, integrează tehnologii inovatoare, oferă capacități multifuncționale și facilitează un mediu antrenant pentru talentul de top, susțin cei de la Ambius.

O scurtă privire asupra tendințelor din 2020 arată că designerii lucrează pentru a crea locuri de muncă autentice, care să eleveze experiența umană și să reconecteze ocupanții clădirii cu lumea naturală.

Macro-tendințe

Macro-tendințele pentru acest an includ spații dinamice, orientate către comunitate. Proiectanții locurilor de muncă sunt concentrați pe încorporarea unor facilități flexibile pentru a crea spații multifuncționale, care se adaptează nevoilor de afaceri în timp real. Elementele biofile, cum ar fi lemnul și plantele, sunt încorporate fără încetare, pe măsură ce mediile de lucru se îndreaptă către spații centrate pe om, eco-friendly.

Experții Ambius prevăd, de asemenea, dezvoltarea spațiilor de coworking inspirate de ospitalitate, reimaginate pentru experiențe de impact, conduse de inovație, care încorporează caracteristici precum restaurante, spații de relaxare și huburi sociale care inspiră ocupanții și încurajează interacțiunea socială.

O altă macro-tendință pe care experții de la Ambius se așteaptă să o întâlnească în 2020 este următorul val de design sustenabil inspirat de wellness, axat pe proiectarea unei relații armonioase între natură, clădiri și oamenii care le ocupă.

Micro-tendințe

Printre micro-tendințele detaliate în raport e numără plantele agățate, o tendință ”fresh” ce merită urmărită în 2020. Această declarație de design introduce viață și creativitate într-o încăpere cu plante și verdeață, lăsând spațiul liber deschis pentru alte caracteristici.

Se preconizează că mobilierul modular inovativ, cu capacități ergonomice și polivalente, va crește în popularitate, întrucât îmbunătățește flexibilitatea, comunitatea și starea de bine, ceea ce îl face extrem de compatibil cu macro-tendințele prezentate în raport.

Plantele au fost recunoscute de mult timp ca fiind elemente de design foarte valoroase, care adaugă frumusețe și putere estetică unei afaceri, pe lângă stimularea bunăstării generale a angajaților. Cercetările moderne arată din ce în ce mai mult că spațiile comerciale biofile, cele concepute pentru conectarea oamenilor cu natura, au, de asemenea, avantaje majore pentru sănătate și wellness, oferind afacerii avantaje prin îmbunătățirea sănătății și prezenței angajaților, a satisfacției la locul de muncă și multe altele.

Pentru a vizualiza raportul complet 2020 Office Design Trends , accesați site-ul web Ambius. O divizie a Rentokil Initial, Ambius adoptă o abordare consultativă pentru proiectarea, instalarea și service-ul experiențelor „constant superioare”, oferind o gamă largă de servicii de peisagistică interioară și exterioară, inclusiv pereți verzi sau decoruri de vacanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here