FOTO: Left Hand Robotics

Left Hand Robotics începe producția de SnowBot Pro, un nou produs, despre care compania pretinde a fi primul robot de clasă comercială, auto-ghidat, pentru curățat zăpada. Compania subliniază că roboții sunt ideali pentru sarcina repetitivă și fizică de îndepărtare a zăpezii. Un singur SnowBot Pro poate completa în mod obișnuit munca a 14 angajați în același timp.

Companiile comerciale de gestionare a zăpezii, municipalitățile și administratorii de facilități (Facility Fanageri) din domeniul învățământului, al sănătății sau managerii de campusuri corporative își pot reduce costurile forței de muncă pentru îndepărtarea zăpezii cu până la 80%. O campanie recentă de finanțare a companiei, condusă de Heroic Ventures, va extinde echipa și scara de producția.

SnowBot Pro este controlat prin GPS si este conectat la cloud. Acesta urmează o cale pre-programate și rulează neasistat pentru a elimina zăpada de pe trotuare și piste de biciclete cu o precizie de până la un centimetru.

Conform lui Terry Olkin, CEO și co-fondator al Robotics Left Hand SnowBot Pro schimbă modul în care operatorii de gestionare a zăpezii își dezvoltă planurile pentru furtuni de zăpadă. Poate fi pus în funcțiune începe imediat ce zăpada începe să cadă și se execută fără supraveghere în timpul furtunii, astfel încât trotuarele sunt întotdeauna clare; acest lucru este esențial pentru spitale, aeroporturi, campusuri de afaceri și universitare, centre comerciale de vânzare cu amănuntul și municipalități. Nopțile târzii și orele lungi petrecute conducând un echipament tradițional de deszăpezire cresc șansele de vătămare, iar forța de muncă prezintă întotdeauna un cost extrem de imprevizibil pentru această industrie. SnowBot Pro reprezintă un cost fix care își poate amortiza investiția chiar din primul an. p

SnowBot Pro este un robot inteligent, conectat la serviciile Cloud, explică Left Hand Robotics. Controlat prin GPS, urmează o cale pre-programată, neasistat pentru a curăța trotuarele și căile de biciclete cu o precizie de până la un centimetru. Tehnologiile implementate în acesta includ senzorii LIDAR și RADAR care detectează obstacolele și îi permit lui SnowBot să se conducă în siguranță. Camerele video montate la bordul aparatului capturează poze înainte și după efectuarea operațiunilor de curățare, imagini care sunt incluse în rapoartele postului de lucru. De asmenea, sistemele de monitorizare permit operatorului să monitorizeze SnowBot în timp real de pe un browser web sau de pe un dispozitiv mobil.

SnowBot poate pre-trata trotuarele înainte de o furtună și poate aplica agent de topire solid sau lichid imediat după îndepărtarea zăpezii. Robotul are, în medie, dimensiunile standard ale unui ATV (All-Terrain Vehicle), acesta fiind special conceput pentru a se putea manevra ușor pe trotuare.

Potrivit paginii de întrebări frecvente (FAQ) a companiei, SnowBot utilizează o multitudine de senzori care caută în mod constant obstacole neașteptate, cum ar fi persoane, mașini sau alte obiecte, și își va întrerupe automat activitatea până când o persoană va trece sau se va opri dacă va simți un alt obstacol în calea sa. Operatorul local și expertul de asistență vor primi fiecare o alertă în cazul apariției unui obstacol și pot obține mai multe informații despre situația respectivă, inclusiv fotografii în timp real. În funcție de obstacol, operatorul poate fie să înlăture obstacolul (de exemplu, un coș de gunoi din calea aparatului), fie poate conduce manual robotul în jurul obstacolului.

Matt Robinson, fondatorul și partenerul de conducere al Heroic Ventures, un investitor de la Left Hand Robotics, notează:

Noi investim în companii vizionare, care au potențialul de a influența industriile uriașe. Left Hand Robotics aduce primul robot autonom pe piața de gestionare a zăpezii în sectorul comercial. În doar doi ani au proiectat și lansat software-uri și roboți care practic elimină procesul de deszăpezire folosind lopeți. Echipa este incredibilă și s-a concentrat pe furnizarea celor mai avansate tehnologii de robotică și sisteme de management software din lume.

Alți investitori care participă la runda de finanțare includ Hardware Club, PV Ventures și Stout Street Capital.

SnowBot Pro va fi produs în Colorado și livrarea va începe la sfârșitul anului 2018. Astăzi operatorii de deszăpezire își pot calcula rentabilitatea investiției (ROI) pentru achiziția unui SnowBot Pro pe baza costurilor curente pentru îndepărtarea manuală a zăpezii.

Rezervările pentru achiziționarea SnowBot se fac pentru sezonul de iarnă 2018-2019. Clienții vor achiziționa, de asemenea, un abonament software anual. Pentru a utiliza Calculatorul ROI și pentru a vedea SnowBot Pro în acțiune, vizitați site-ul web al companiei Robotics Left Hand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here