Luând în considerare întreaga situație haotică generată de pandemia COVID-19, screeningul termic devine din ce în ce mai popular. Rata de depistare a febrei folosind screeningul termic este de peste 99,995%, iar tehnologia este capabilă de a vă avertiza instant, motiv, pentru care multe companii vor implementa acest proces în viitorul apropiat.

Ce este screeningul termic?

Imagistica termică este o metodă care utilizează tehnologia infraroșu pentru a detecta dacă cineva are o temperatură corporală ridicată, factor care ar putea fi un precursor pentru determinarea infecțiilor precum COVID-19. Metodele specifice de screening termic includ scanere cu infraroșu full-body (care folosesc temperatura pielii ca proxy pentru temperatura corpului), termometre pistol pentru urechi și termometre cu infraroșu manuale. Un laptop care rulează software-ul conectat la ecranul termic, îl va avertiza pe tehnician atunci când cineva are o temperatură peste medie. Apoi, persoana în cauză poate fi trasă deoparte, pentru a participa la o arie de screeninguri suplimentare, pentru a determina dacă acesta ar putea fi purtător COVID-19.

Care sunt avantajele screeningul termic?

Aceasta este o acțiune simplă pentru a menține toată lumea în siguranță. Precizia acestei tehnologii poate oferi asigurări, că niciuna dintre persoanele care intră la locul dumneavoastră de muncă nu are febră, informație crucială în situația actuală, febra fiind un simptom principal al COVID-19.

A avut succes screeningul termic în trecut?

Screeningul termic a fost implementat pentru prima dată pe aeroporturi, în 2003, în timpul pandemiei SARS, iar apoi a fost utilizat din nou în 2009, când a avut loc pandemia de gripă aviară. Utilizarea acestui proces este esențial pentru detectarea oricărei potențiale boli contagioase la pasageri, înainte ca aceștia să aibă acces într-o zonă în care pot îmbolnăvi mai multe persoane. 

Din păcate, screeningul termic reprezintă doar o metodă de a detecta febra, nu COVID-19, în sine. O persoană ar putea trece cu brio de screeningul termic și să se dovedească a fi purtător al bolii, însă probabilitatea ca acest lucru să se întâmple s-a dovedit a fi foarte scăzută. Implementarea testelor termice la locul de muncă, reprezintă un instrument excelent pentru a vă asigura că angajații dumneavoastră sunt sănătoși și nu-i infectează pe ceilalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here