Sursă foto: enVerid

Compania enVerid Systems, un furnizor de soluții de calitate a aerului interior (IAQ), a anunțat recent un nou produs de filtrare de înaltă eficiență care are capacitatea de a bloca 99,99% din viruși, inclusiv un surogat pentru virusul COVID-19. Purificatorul de aer enVerid combină un filtru de înaltă eficiență cu tehnologia de iradiere germicidă ultravioletă (UVGI) încorporată, pentru a captura și a elimina virușii. Conform specialiștilor, soluția celor de la enVerid este unul dintre singurele produse integrate de filtrare cu eficiență ridicată + UVGI care au fost supuse testelor independente de laborator pentru un virus surogat al SARS-CoV-2, coronavirusul responsabil de cauzarea COVID-19.

Purificatorul de aer enVerid este o soluție de filtrare localizată, montată în tavan, potrivită pentru birouri, săli de clasă, magazine de retail și alte aplicații comerciale. Acesta oferă o modalitate rentabilă de a asigura o calitate sporită a aerului interior, fără cheltuielile semnificative asociate modernizării sistemelor existente de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC) sau costurile energetice generate de introducerea în clădiri a unui volum mai mare de aer exterior.

Comparativ cu filtrele de aer portabile, sistemul montat în tavan economisește spațiu valoros, evită aglomerația și permite amplasarea mai flexibilă pentru a minimiza zgomotul și a optimiza fluxul de aer, subliniază compania.

O soluție modulară, purificatorul de aer enVerid poate fi implementat individual în zone cu ocupare ridicată sau într-o serie în spații mai mari. O singură unitate poate curăța întregul volum de aer dintr-un spațiu de aproximativ 90 de metri pătrați la fiecare 20 de minute. Pentru o sală clasă de dimensiuni medii, cu rate de ventilație tipice, purificatorul de aer poate ajuta la realizarea a aproximativ cinci schimbări de aer pe oră, care este cantitatea recomandată de către Harvard T.H. Chan School of Public Health. De asemenea, pot fi instalate mai multe unități pentru a îndeplini cerințele spațiilor de orice dimensiune.

Utilizarea purificatoarelor de aer de înaltă eficiență, recomandate de cele mai recente îndrumări ASHRAE pentru COVID-19

Cel mai recent set de îndrumări pentru redeschiderea școlilor și universităților din cadrul grupului de lucru al ASHRAE dedicat epidemiilor recomandă utilizarea filtrelor de înaltă eficiență și a dispozitivelor UV în sălile de clasă, în reședințe, în sălile de repetiții și camerele verzi. Acest sfat este susținut de mulți experți, inclusiv de o lucrare recentă de la Harvard T.H. Chan School of Public Health privind strategiile de reducere a riscurilor pentru redeschiderea școlilor. Potrivit lucrării, „filtrele de aer portabile dotate cu cu filtre de particule de înaltă eficiență (HEPA) pot fi utile pentru a reduce expunerea la picăturile din aer și la aerosolii emiși de către persoanele infectate din clădiri”.

În mod similar, cel mai recent ghid ASHRAE pentru pregătirea clădirilor recomandă filtre de înaltă eficiență „în spații rată ridicată de ocupare sau cu încărcături mari (cum ar fi intrările în clădire)”, pe lângă creșterea nivelului MERV al filtrelor în ventilatoarele și motoarele echipamentelor existente de tratare a aerului.

Testele independente de laborator demonstrează eficacitatea atenuării COVID-19

Testele de laborator efectuate de către LMS Technologies, o companie independentă de testare a mediului și filtrelor de aer din SUA, au arătat că purificatorul de aer enVerid elimină 99,99% din virușii prezenți în aerul care trece prin filtru. Testarea a fost făcută folosind MS-2-bacteriofag, un surogat pentru SARS-CoV-2. Testarea eficienței virale a fost efectuată în conformitate cu ASTM F2101-19, metoda standard de testare pentru determinarea eficienței filtrelor bacteriene a materialelor din măștile faciale medicale.

Totodată, testele de laborator ale LMS au demonstrat că sistemul are o o eficiență single-pass de 99,95% pentru particulele al căror diametru este egal cu 0,3-0,5 μm, capătul inferior al intervalului de dimensiuni atribuit în general bioaerosolilor care pot transporta viruși. Lampa de sterilizare UVC instalată în cutia de retur a aerului ucide bacteriile și virușii care intră în unitate și sunt absorbiți de filtre. Purificatorul de aer poate fi utilizat și fără lampa de sterilizare UVC.

Informații suplimentare despre purificatorul de aer enVerid pot fi găsite pe site-ul companiei.

enVerid Systems ajută clădirile să atingă obiective ESG (mediu, social și de guvernanță), construcții sănătoase și economii de costuri, îmbunătățind IAQ, economisind în același timp bani și reducând consumul de energie și emisiile de carbon. Produsele de filtrare a aerului ale enVerid elimină contaminarea cu particule și microorganisme din aerul interior, fără costuri semnificative de modernizare a sistemelor HVAC și fără a crește ratele de ventilație mecanică. Produsele enVerid sunt implementate în clădiri comerciale, academice și guvernamentale din toată lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here