Monitorizarea și livrarea plicurilor și coletelor pot fi procese destul de costisitoare și care consumă mult timp. De la primirea pachetelor până la logare și livrarea acestora către destinatarii corecți, pot fi foarte mulți pași de gestionat, în special într-o instalație mare și în jurul acesteia.

În cadrul conferinței și expoziției IFMA World Workplace din 2019, două companii au prezentat soluții ingenioase care au ca scop economisirea de timp și forță de muncă pentru livrarea plicurilor și coletelor.

Folosind instrumente tehnologice, livrările pot fi gestionate rapid și în siguranță, păstrând toate părțile conectate privind informațiile cu locația exactă a coletelor. Iată care sunt cele două soluții inovatoare de la IFMA 2019:

Vehiculele Autonome de Livrare ale companiei Marble

Compania Marble produce vehicule fără pilot echipate cu camere și senzori care oferă o livrare point-to-point complet autonomă. Conform reprezentanților Marble, software-ul este cel care face vehiculele să fie speciale. Acesta poate fi asociat cu orice tip de vehicul, ce pot ajunge la dimensiuni la fel de mari ca și echipamentele agricole.

Vehiculul autonom al companiei Marble:

-Stochează articole într-o zonă de marfă încuiată

-Se deplasează singur către destinație

-Așteaptă ca destinatarul să primească un mesaj care să spună unde se află robotul Marble și care este codul pentru a deschide zona de marfă, înainte de a porni la următoarea destinație

Zona de încărcare a robotului este suficient de mare pentru a livra corespondență, articole de birotică, pachete și produse alimentare. De asemenea, poate fi partiționată în diferite departamente de marfă. Compania susține că există foarte multe aplicații diferite pentru a utiliza acest vehicul, totul rămânând la latitudinea clientului.

Funcțiile suplimentare ale includ:

Siguranță: Robotul celor de la Marble este dotat cu funcții de detecție umană, care urmărește comportamentul uman pentru a prezice mișcările persoanelor, evitând accidentele în modul autonom. Robotul Marble se oprește atunci când ceva îi stă în cale și se mișcă din nou odată ce drumul i-a fost eliberat. De asemenea, poate produce un sunet de alertă personalizabil pentru a avertiza persoanele aflate în mișcare.

Întreținere simplă: Compania Marble oferă serviciile de mentenanță ale produsului, deci nu aveți nevoie de un specialist intern care să se ocupe de întreținere.

Componente electrice: Robotul Marble are o baterie electrică, reîncărcabilă, cu o durată de viață de aproximativ 8 ore. Acesta poate fi, de asemenea, conectat la curent atunci când nu este utilizat, pentru a vă asigura că are bateria plină atunci când este pus la lucru.

Livrări sigure: Datorită zonei de cargo încuiate, pachetele sunt sigure până când destinatarul vine cu codul care deblochează robotul.

Notifii Package Management

Compania bazată pe cloud de administrare a coletelor, Notifii, poate organiza sistemul de livrare a pachetelor în cadrul instalației sau campusului dumneavoastră prin intermediul software-ului.

Conform reprezentanților Notifii, procesul prin care funcționează platforma lor este realizat conform următorilor pași:

Monitorizarea: Atunci când curierul este pe drum pentru a livra un pachet unui destinatar din cadrul instalației, acesta este conectat la software.

Notificare: Odată ce pachetul este înregistrat, Notifii va trimite destinatarului un text, un e-mail și o notificare vizuală cu privire la momentul și locul din care să ridice coletul.

Notifii susține că acest software și acest proces reprezintă „un economizor de timp, care face lucrurile mai eficiente, înlăturând posibilitatea erorilor umane”.

Sistemul de tracking poștal rulează pe orice dispozitiv mobil prin intermediul unei aplicații (disponibilă atât pentru Android, cât și iOS) sau pe notifii.com. Folosind sistemul conceput de companie, durata timpului necesar pentru ca cineva să se logheze și să înregistreze un pachet este de proximativ 5-10 secunde. De asemenea, produsul elimină un pas pentru persoana care primește livrarea în facilitate, lucru care vă poate ajuta în ceea ce privește precizia și responsabilitatea.

Atunci când se înregistrează pachetul, se pot colecta o varietate de informații, se pot atașa imagini și se pot colecta semnături electronice pentru dovedirea preluării. Timestamping-ul și setările personalizate pentru destinatari sunt, de asemenea, disponibile. Software-ul prezintă un istoric și rapoarte care pot fi căutate pentru a vă asigura că totul este gestionat în timp util și eficient.

Luați în considerare randamentul investițiilor

Investiția și punerea în aplicare a tehnologiei de monitorizare și livrare a coletelor poate să nu fie ceva ce ați luat în considerare sau pentru care aveți un buget stabilit. Cu toate acestea, în timp, investiția se poate plăti de una singură prin timpul pe care îl recuperați, prin frustrare evitată și prin livrările efectuate la timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here