În efortul de a ajuta locurile publice să se redeschidă în siguranță și să abordeze îngrijorarea publică cu privire la răspândirea COVID-19, iinside, un furnizor de servicii de analiză a mișcării pentru aeroporturi și alte spații publice, a anunțat astăzi lansarea iQueue SafeDistance, o actualizare gratuită la soluția sa bazată pe LiDAR, iQueue, pentru monitorizarea și analiza densității mulțimii în spațiile publice.

Bazat pe tehnologia iQueue iinside folosită pentru monitorizarea și analizarea fluxurilor de pasageri la punctele de control a securității în aeroporturi, noul iQueue SafeDistance utilizează o tehnologie LiDAR 3D precisă pentru a ajuta managerii aeroporturilor, locațiilor și facilităților să monitorizeze și să atenueze aglomerația și congestionarea, menținând astfel distanțarea sigură în cadrul instalațiilor lor.

Conform companiei, tehnologia LiDAR (Light Detection and Ranging) folosește fascicule laser sigure și invizibile pentru a detecta atât obiecte aflate în ​​mișcare, cât și în repaus. Se spune că LiDAR este mai precis decât sistemele de monitorizare bazate pe Bluetooth sau Wi-Fi, și spre deosebire de camerele video, LiDAR nu numai că protejează identitatea personală, dar generează și hărți spațiale tridimensionale (3D) pentru urmărirea precisă a mișcării și distanțării obiectelor.

iQueue SafeDistance utilizează senzori LiDAR și un software de percepție 3D de la Quanergy, un furnizor mondial de soluții 3D LiDAR Flow Management. Senzorii LiDAR sunt amplasați pe tot perimetrul facilităților astfel încât să poată capta toate datele necesare pentru ca SafeDistance să prezică sau să identifice supraaglomerația și pentru a declanșa o alertă către managerii instalațiilor. SafeDistance îi permite managementului unei clădiri să monitorizeze 24/7 eficiența eforturilor de distanțare socială a clienților și să ia măsurile necesare pentru a menține practicile de distanțare în siguranță.

Folosind iQueue SafeDistance, administratorii de clădiri și facilități pot accesa hărți termice istorice care evidențiază zonele în care distanțarea mulțimii se situează sub parametrii configurabili sau pot urmări distanța în timp real între pasageri, clienți, angajați sau suporteri pentru a ajuta la gestionarea distanțării sociale sigure.

Tehnologia este oferită acum fără costuri pentru clienții actuali iQueue, inclusiv Aeroportul Internațional Charlotte Douglas, Aeroportul Internațional Indianapolis, Aeroportul Internațional McCarran din Las Vegas, Aeroportul Internațional Baltimore-Washington, Aeroportul Internațional Miami, Aeroportul Internațional Jackson-Medgar Wiley Evers din Mississippi și Aeroportul Internațional San Jose.

Pentru mai multe informații despre actualizarea iQueue SafeDistance și despre modul în care analizele de mișcare ale iinside sunt utilizate în diferite locații din întreaga lume, accesați site-ul web al companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here