Sursă foto: HUBER + SUHNER

HUBER + SUHNER, un furnizor global de soluții de conectivitate electrică și optică, a lansat recent RADOX® HPC500, un nou produs din portofoliul de încărcătoare de mare putere RADOX®. Este primul sistem de cablu de încărcare cu răcire din lume, care permite încărcarea continuă la 500 de amperi chiar și în medii cu temperaturi ridicate.

Cablul și conectorul HPC500 se bazează pe performanța și designul dovedit al familiei HPC400, precum și pe experiența amplă pe teren și inovația continuă în soluțiile de cablu cu răcire pentru stațiile de încărcare EV. Mai multe îmbunătățiri și funcții noi fac ca sistemul să fie pregătit atât pentru cerințele existente, cât și pentru cele viitoare. Aceste îmbunătățiri includ încărcarea continuă de 500 A, o clasificare de protecție IP67 a conectorului, opțiunea unui sistem de dozare gata de utilizare și contacte înlocuibile pentru o durată de viață mai lungă.

Alături de sistemul de cablu răcit, HUBER + SUHNER a dezvoltat și o nouă unitate de răcire de 24 V, pentru a crește capacitatea de răcire și a reduce temperaturile operaționale ale liniilor electrice, permițând o încărcare continuă de 500 A, la temperaturi de mediu de până la 50 grade Celsius.

Noua unitate de răcire plug-and-play, care este preumplută cu lichid de răcire, se poate monta direct în stațiile de încărcare existente, reducând semnificativ timpul de instalare. Viteza ventilatoarelor, atât la schimbătorul de căldură cât și la pompa de răcire, este reglată automat pentru a obține cele mai eficiente performanțe, nivelurile normale de funcționare necesitând o viteză mai mică, fapt ce reduce semnificativ nivelul de zgomot.

Caracteristicile și calitatea rentabilă a HPC500 fac din aceasta o soluție convenabilă, care este și future-proof pentru operatori. Reducerea cu 20% a greutății conectorului și îmbunătățirea flexibilității cablurilor, comparativ cu modelul anterior al sistemului HPC, oferă o manevrare mai ușoară pentru utilizatorii finali.

Conform reprezentanților HUBER + SUHNER, îmbunătățirile aduse sistemului HPC complet fac din acesta un produs cu adevărat de ultimă generație, care permite – pentru prima dată – capacitatea de încărcarea continuă la 500 A. Conform companiilor acest lucru ajută operatorii stațiilor de încărcare să se pregătească pentru viitor, cu un profit îmbunătățit al investițiilor.

Datorită faptului că HUBER + SUHNER este un furnizor important al Electrify America, HPC-urile sale sunt instalate, în prezent, în toate statele din SUA, iar compania face parte și din inițiativele de derulare a EV în toată Europa. Stabilindu-se drept unul dintre jucătorii cheie în istoria inovației HPC – grație modelului său anterior care permite un timp de încărcare de sub 15 minute, menținând în același timp o manevrabilitate sigură și ușoară – HUBER + SUHNER a continuat să-și păstreze avantajul în industrie cu lansarea celui mai recent produs al său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here