Sursă foto: CommScope

Compania de inteligență artificială (AI) și realitate augmentată (AR) Resonai a lansat recent platforma sa computer vision, Vera AR, pe care CommScope, lider global în soluții de infrastructură pentru rețelele de comunicații, o utilizează acum pentru a permite operarea și întreținerea de la distanță a infrastructurii de comunicații astfel încât să reducă expunerea fizică a personalului la echipamentele de clădirii inteligente în perioada pandemiei COVID-19 și pe măsură ce clădirile încep să se redeschidă.

Platforma Vera Resonai

Vera este o platformă de computer vision AR, concepută pentru a transforma spațiile fizice în active digitale inteligente prin crearea de „gemeni digitali” inteligenți. Realitatea augmentată combină lumea reală cu lumea virtuală, de exemplu, folosirea unei fotografii dintr-un spațiu real, la care se adaugă straturi de informații digitale. Tehnologia Vera a celor de la Resonai încorporează inteligența într-un spațiu fizic, astfel încât orice dispozitiv să poată naviga prin ea, să aplice logica și să învețe continuu din împrejurimile sale.

În domeniul imobiliarelor comerciale, aplicațiile Vera sunt utilizate pe parcursul întregului ciclu de viață al clădirii. Aplicațiile Vera pentru întreținerea și operațiunile clădirilor, care combină căutarea și navigarea în interior, sisteme inteligente de ticketing, tutoriale AR pentru dispozitive, instrumente de întreținere preventivă, sisteme de control de acces și controloare pentru dispozitive Internet of Things (IoT), demonstrează rentabilitate ridicată a investiției (ROI), susține compania.

De exemplu, chiriașii unei clădiri pot utiliza o aplicație pentru a raporta cu ușurință problemele de mentenanță direct de pe telefoanele lor mobile, în timp ce tehnicienii primesc instrucțiuni de navigare la problemă, împreună cu datele relevante și pot vedea chiar „în spatele pereților” pentru a desfășura mai eficient operațiunile de reparații.

Parteneriatul dintre CommScope și Resonai pentru îmbunătățirea tehnologiei AR pentru clădiri inteligente

CommScope lucrează cu Resonai pentru a explora construirea unei aplicații bazate pe platforma Vera Resonai, care poate profita de avantajele AR pentru instalarea, operarea și întreținerea infrastructurii de comunicații într-un mediu de clădire sau campus. Acest lucru extinde interesul CommScope privind gestionarea automată a infrastructurii pentru a include tehnologia Cloud de la Vera, alături de alte produse de conectivitate CommScope.

Companiile din ziua de astăzi pot crea o reprezentare digitală tridimensională (3D) a unui spațiu fizic. Există însă foarte puține platforme AR pe piață care pot genera un “geamăn digital” inteligent extrem de precis, necesar pentru a rezolva problemele reale ale afacerii, spun cei de la CommScope. Această tehnologie le permite proprietarilor și operatorilor de clădiri să utilizeze puterea de calcul a Cloud-ului AR pentru a crea noi experiențe de utilizator care erau anterior imposibile, să obțină acces la un nivel cu totul nou de analiză a utilizatorilor și chiar să identifice noi modele de monetizare din imobiliarele digitale care sunt create de platforma Vera.

De exemplu, acest tip de aplicație AR permite utilizatorului să identifice și să localizeze în timp util echipamentele de clădiri inteligente defecte, să identifice amplasarea și instalarea exactă a echipamentelor noi, să acceseze tutoriale pas cu pas pentru sarcini de întreținere și să efectueze aceste activități cu aceeași eficiență într-o clădire mică sau una de mari dimensiuni.

CommScope a anunțat pentru prima că va lucra cu tehnologia AR în aprilie 2018. La acea dată, eforturile companiei erau concentrate pe soluția automatizată de gestionare a infrastructurii imVision, care îi ajuta pe clienți să „vadă” ceea ce nu poate fi observat cu ochiul liber. O parte din aceste eforturi inițiale au inclus vizualizarea traseele cablurilor instalate în plafon și identificarea prizelor care au capacități de Power over Ethernet (PoE).

Pentru mai multe informații și o demonstrație video, consultați pagina Vera de pe site-ul CommScope.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here