Iarna este în toi, iar temperaturile scăzute și precipitațiile pot avea un impact negativ asupra sistemului de acoperiș al clădirilor dumneavoastră.

Dacă acoperișul nu este îngrijit în mod corespunzător, spun specialiștii, daunele cauzate de condițiile de iarnă pot duce la numeroase probleme, de la scurgeri interioare până la deteriorarea materialului acoperișului până la prăbușirea structurii. Administratorii facilităților ar trebui să elaboreze un plan de gestionare a acoperișului pe timp de iarnă care să includă inspecții, acțiuni de întreținere și proceduri de reparație care au efect înainte și după evenimente meteorologice severe, cum ar fi furtunile de zăpadă.

O multitudine de condiții meteorologice de iarnă ar putea avea un impact asupra sistemului de acoperiș: temperaturi scăzute, vânturi puternice și precipitații. Pentru managerii de facilități, primul pas în prevenirea potențialelor daune este identificarea problemelor de acoperiș asociate cu aceste evenimente. De asemenea, înțelegerea celor mai bune practici privind modul de mentenanță și reparare a defecțiunilor pe timp de iarnă este crucială. Un plan de management al acoperișului de pentru lunile de iarnă executat corespunzător poate preveni reparațiile costisitoare și poate prelungi durata de viață a sistemului de acoperiș existent.

Cu toate că materialele de acoperiș sunt fabricate pentru a proteja structura de elementele naturii, anumite condiții meteorologice pot crea ravagii atât pentru ansamblurile de acoperiș cu pantă joasă, cât și pentru pantele abrupte. Cei mai mulți manageri de facilități sunt conștienți că efectuarea inspecțiilor de întreținere și a reparațiilor în perioada de toamnă sunt cele mai bune practici pentru pregătirea acoperișului înainte de lunile dure de iarnă. Pregătirea este într-adevăr un pas important; cu toate acestea, există și pași de făcut în timpul lunilor reci, care vor fi mai benefice pe termen lung. Temperaturile scăzite și precipitațiile excesive sunt principalele probleme care afectează cea mai mare parte a țărilor (într-o oarecare măsură) în lunile de iarnă.

Temperaturile variabile

O scădere a temperaturii poate avea un impact negativ asupra materialelor de acoperiș, dacă fluctuațiile sunt extreme. Cele mai mari fluctuații de temperatură sunt întâlnite de obicei în zonele nordice, deși aceasta este o preocupare relativă în toate regiunile. De exemplu, o variație de temperatură de la 21 de grade Celsius în timpul zilei, la o temperatură de 4,5 grade Celsius pe timp de noapte este destul frecvente în sud-est și sud-vest și echivalează cu o scădere a temperaturii cu 15 grade în doar câteva ore.

Variația temperaturilor contribuie la expandarea și contracția materialelor. Deoarece ansamblurile de acoperiș sunt formate dintr-un întreg sistem de materiale, acestea se extind și se contractă independent (fenomen cunoscut sub numele de mișcare diferențială) datorită procesului de înghețare / dezghețare continuă. Această afecțiune provoacă deficiențe ale sistemului de acoperiș, cum ar fi pierderea de atașare, care creează creste și despicări ale membranelor ăn zona crestelor. Prezența umidității în straturile izolatoare va contribui, de asemenea, la aceste defecte.

O strategie inteligentă de a evita potențialele probleme cauzate de despicarea membraneloir este monitorizarea și repararea crestelor existente chiar din momentul în care acestea încep să apară. În condiții dure, ar trebui făcute reparații temporare pentru a elimina intruziunea de umiditate în clădire. Reparațiile permanente trebuie apoi finalizate odată ce condițiile meteorologice sunt favorabile pentru ca lucrările să poată fi realizate în mod adecvat.

Temperaturile mai reci sunt adesea însoțite de vijelii. Orice materiale nesecurizate de pe acoperiș sunt susceptibile să se detașeze în timpul acestor evenimente. Cele mai frecvente puncte de detașare apar, în general, pe marginile suprafeței acoperișurilor. Un alt risc este separarea materialelor de ansamblu, care poate fi catastrofal. Deteriorarea poate fi, de asemenea, cauzată de impactul materialelor detașate asupra membranei acoperișului. Acest lucru poate cauza mai multe tăieturi de membrană sau deschideri care vor permite umidității să intre în clădire prin mai multe puncte.

Cele mai bune practici sunt să vă asigurați că toate materialele și componentele acoperișului sunt bine securizate în timpul iernii, avertizează specialiștii din domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here