Resortul Al Sahel urmează să dezvolte o nouă locație de cinci stele în Sud-Estul coastei Bahrainului, conform unui oficial de top al companiei, în cadrul Gateway Gulf, un eveniment de investiții, ce are loc în Manama.

Peste 500 de investitori de top și lideri din lumea afacerilor au venit în Bahrain pentru a explora noi modalități de deblocare a oportunităților create de transformarea economică din cadrul GCC (Gulf Cooperation Council).

Anunțând lansarea proprietății, director executiv al Consiliului de Dezvoltare Economică al Bahrainului, Khalid Al Rumaihi, a declarat că stațiunea este prima fază a dezvoltării Al Sahel, care va fi finalizată în doi ani.

Această destinație unică se mândrește cu 1.25 km de coastă curată și va fi ferită de agitația orașului, fiind în același timp ușor accesibilă din toate destinațiile turistice majore din Bahrain și de legăturile de transport. Mai mult, locația sa în afara orașului face ca acesta să fie primul resort de tip ”retreat” al regatului.

Locația unică, precum și gradul înalt de intimitate, ne permit să deservim publicul regional care caută exclusivitate. Fiind primul de acest fel din Bahrain, împreună cu înalta calitate și varietate de servicii și facilități oferite, acesta ne va permite să surprindem segmentul de „sejururi mai lungi” al vizitatorilor„, a adăugat Al Rumaihi.

Stațiunea de cinci stele va oferi un nivel de izolare de neegalat și va include atât camere de cazare, cât și vile, precum și o gamă largă de componente de divertisment și agrement pentru întreaga familie, inclusiv restaurante, piscine și facilități de sport, cinema, club, camere pentru și conferințe și spa.

Destinația mai largă va completa stațiunea și va include opțiuni de agrement, retail și divertisment pentru a furniza o ofertă completă, departe de centrul orașului, a declarat oficialul de top.

Turismul este unul dintre cele mai mari sectoare de creștere potențială pentru investițiile străine, reprezentând 10% din fluxurile totale de investiții în Regatul Unit anul trecut„, a remarcat Al Rumaihi.

Mai mult, acesta a precizat că, în afară de Al Sahel, se așteaptă ca alte 15 noi hoteluri și resort-uri, de patru și cinci stele, să fie deschise în următorii doi ani, care se vor alătura unui deja existent lanț de brand-uri de lux.

Jumeirah Group, o companie de ospitalitate globală și un membru al Dubai Holding, a semnat deja un acord de management hotelier pentru a opera un hotel și spa de lux Jumeirah în cadrul primei etape a dezvoltării Al Sahel.

Suntem renumiți pentru conceptul nostru de experiență personalizată a clienților și suntem încântați de perspectiva de a aduce experiența noastră în hotel și spa la dezvoltarea Al Sahel. Cu o ambianță distinctă la malul mării, Jumeriah Al Sahel Resort va oferi 207 de chei în hotelul de lux și în vile, unde oaspeții se vor putea bucura de spa-ul nostru de ultimă oră, precum și de o gamă largă de restaurante, magazine și facilități sportive amplasat într-o stațiune de neuitat„, a declarat CEO-ul Jumeirah, José Silva

Sectorul turismului din Bahrain a înregistrat dezvoltare rapidă în 2017, numărul total de turiști care vizitează regatul înregistrând o creștere de 11,9%.

Regatul prevede și o îmbunătățire suplimentară a infrastructurii sale turistice pentru a susține această creștere, care va juca un rol semnificativ în diversificarea economică a Bahrainului și va contribui cu 6,3% la PIB.

Stațiunea Al Sahel va continua să adauge noi facilități, ajutând la dezvoltarea turismului în regiunea de coastă de sud-vest a Regatului.

Bahrain are potențialul de a pune la dispoziție o ofertă experimentală unică în regiune, cu o capitală cosmopolită, insule naturale, o istorie bogată și accesibilă cu două situri ale patrimoniului mondial UNESCO și o cultură autentică și deschisă.

Început sub patronajul HRN, prințul regent Salman bin Hamad Al Khalifa, comandantul suprem adjunct și președintele Consiliului de Dezvoltare Economică din Bahrain (EDB), Gateway Gulf oferă un traseu direct pentru accesarea pieței GCC prin prezentarea unor proiecte importante pentru investiții în valoare de 18 miliarde de dolari, cu proiecte în faza de planificare care au dus la creșterea valorii proiectului la 26 miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here