Ascensoarele din Statele Unite efectuează 18 miliarde de călătorii în fiecare an, ceea ce înseamnă echivalentul distanței de 1,36 miliarde de mile, potrivit unui studiu publicat de către National Elevator Industry. Anii de utilizare constantă pot avea consecințe asupra oricărui ascensor, chiar și cu asigurarea unei mentenanțe regulate.

Pentru a îndeplini cele mai exigente cerințe de cod și pentru a menține funcționarea fără probleme a ascensorului, este o idee bună să luați în considerare modernizarea unora dintre componentele sale. Acest lucru va reduce, în ultimă instanță, șansa apariției defecțiunilor, sporind în același timp siguranța și eficiența. Cheia pentru menținerea upgrade-urilor ascensoarelor accesibile din punct de vedere al costurilor este să investiți în îmbunătățirile care vor avea cel mai mare impact asupra fiabilității, eficienței, performanței și siguranței de utilizare.

Iată opt upgrade-uri ale liftului cu o rentabilitate ridicată a investiției:

1. Senzori pentru uși: Senzorii de ușă electronici de înaltă sensibilitate utilizați în ascensoarele din ziua de astăzi protejează pasagerii prin instalarea unei perdele inofensive de raze infraroșii. Când este blocat chiar și un singur fascicul de infraroșii, ușa se redeschide. Razele sunt controlate de circuite electronice ultra-fiabile, eliminând astfel apelurile costisitoare către service, asociate cu marginea de siguranță mecanică tradițională, care necesită activarea prin contact fizic.

2. Sisteme de acționare a ușilor: Procesul de operare a ușilor este aspectul cel mai vizibil al mentenanței ascensorului și sursa majorității apelurilor către service. Progresele tehnologice din domeniul ușilor oferă acum posibilitatea optării pentru sisteme personalizate de operare a ușilor ascensoarelor, care asigură o deschidere și o închidere silențioasă și oferă o viteză maximă de operare reglabilă pentru a se potrivi nevoilor clădirii.

3. Sisteme de control: Sistemele de control direcționează motorul ascensorului prelucrând informații despre locația cabinei, la ce etaj se află și unde trebuie să ajungă. Defecțiunile la aceste sisteme de control pot cauza blocarea pasagerilor și întârzieri semnificative. Luați în considerare îmbunătățirea acestora pentru a reduce timpul de defecțiune la un nivel minim.

4. Înlocuirea supapei hidraulice: Supapa hidraulică controlează debitul de ulei în interiorul și în exteriorul pistonului, determinând ascensorul să se deplaseze în interiorul canalului de ridicare. Un upgrade la o nouă supapă poate îmbunătăți calitatea cursei și poate elimina problemele de nivelare a podelei.

5. Telefoane hands-free de urgență: În ziua de astăzi cam toată lumea are un telefon mobil, însă marea majoritate nu pot fi utilizate în interiorul liftului. Din acest motiv este important ca telefonul de urgență din interiorul liftului funcționeze perfect, pentru a se conforma cu normele de funcționare în vigoare și pentru a asigura siguranța călătorului.

6. Corpuri noi: Mențineți aspectul modern al lobby-urilor clădirilor și al interioarelor ascensoarelor dumneavoastră cu ajutorul butoanelor de lift și a panourilor de comandă noi. Înlocuirea lor, precum și a indicatoarelor de sosire și a celor de poziție asigură o modernizare estetică instantanee.

7. Finisajele interioare ale cabinei liftului: Interiorul ascensorului este adesea primul lucru pe care vizitatorii îl observă într-o clădire. Înlocuirea cabinei este o modalitate ușoară și accesibilă pentru a îmbunătăți estetica unui lift. Există numeroase opțiuni de design din care puteți alege, atunci când vine vorba de culori și texturi care pot fi amestecate și potrivite, ceea ce face posibilă personalizarea aspectului ascensorului sau asortarea designului cabinei cu cel al lobby-ului clădirii.

8. Iluminarea de urgență: Este important să vă asigurați că lămpile de urgență ale ascensorului vor rămâne funcționale chiar atunci când alimentarea se întrerupe. Verificarea luminilor și înlocuirea oricărei lămpi defecte vă oferă siguranță în orice situație de urgență.

Dacă încă aveți dubii cu privire la investiția în modernizarea ascensoarelor, luați în considerare faptul că acest lucru va asigura siguranța pasagerilor și va oferi o primă impresie bună oricărei persoane care vă va vizita clădirea.

Totodată, o firmă de consultanță specializată în ascensoare vă poate evalua starea componentelor liftului, pentru a se asigura că acesta funcționează la cele mai înalte standarde și vă poate recomanda care sunt upgrade-urile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here