Compania germană de tehnologie SAP a deschis un centru de date pentru cloud în Emiratele Arabe Unite, devenind astfel prima companie care deschide un astfel de centru în țara din zona Golfului.

Acest pas permite firmei germane să se alăture mișcării de transformare digitală a Emiratelor prin furnizarea de soluții cloud compacte și face parte din planul de investiții de cinci ani al SAP în Emiratele Arabe Unite.

Decizia lansării centrului de date vine odată cu deciziile giganților tehnologici americani care se îndrăgostesc de Orientul Mijlociu și vor să satisfacă apetitul crescător al regiunii pentru soluțiile cloud. Oracle, Microsoft și Amazon Web Services și-au anunțat deja planurile de a lansa centre de date în Emiratele Arabe Unite, în efortul de a face bani pe piața IT aflată în creștere.

Potrivit unui studiu realizat de SAP și Oxford Economics Digital Transformation Executive Study, aproape 60% dintre companii și 75% din liderii digitali din regiunea MENA intenționează să investească în tehnologiile cloud până în anul 2019. Noul centru de date ar permite companiei să exploateze potențialii clienți din Emiratele Arabe Unite care doresc să se aboneze la soluții de tip cloud.

Anul trecut, gigantul german a dezvăluit că va investi aproape 200 de milioane de dolari în următorii cinci ani. SAP a deschis, de asemenea, un nou sediu în Dubai Media City și a înființat un laborator de coinovație în Dubai – cel de-al 15-lea al său în lume.

Pe lângă centrul de date pentru cloud, SAP investește de asemenea în extinderea programului său de parteneriat, care este esențial pentru orientarea organizațiilor atât din sectorul privat, cât și cel public în alegerea soluțiilor digitale care se potrivesc nevoilor lor de afaceri.

În ultimii cinci ani, tehnologia cloud a trecut de la ”poate” la ”când” în ceea ce privește implementarea sa în Emiratele Arabe Unite”, susține Julien Bertin, Managing Director, SAP UAE și Oman. „Ca răspuns la cerințele clienților noștri, centrul nostru de date cloud va oferi soluții sigure și scalabile necesare pentru a dezvolta inovarea digitală a afacerilor. Organizațiile din EAU de toate mărimile și domeniile – de la organizații guvernamentale, până la mega-evenimente, porturi și logistică – se pot transforma pe deplin din punct de vedere digital.„, a mai spus acesta

SAP, cea mai mare firmă de software pentru întreprinderi din Europa, a încheiat un contract lucrativ în calitate de Premier Partner al Expo 2020 Dubai. Compania va ajuta la construirea platformei digitale pentru cele 25 de milioane de vizitatori așteptați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here