Sursa foto: Comfy

Comfy, un furnizor de soluții globale de experiență la locul de muncă, și Enlighted, un furnizor de soluții Internet of Things (IoT) pentru clădiri comerciale, s-au angajat într-un parteneriat pentru a oferi „locuri de muncă mai inteligente”. Colaborarea lor integrează puternica platformă de experiență la locul de muncă Comfy cu tehnologia IoT pentru clădiri a celor de la Enlighted, aducând avantaje atât pentru angajații care lucrează în birourile tip open-office cât și pentru managerii de facilități (FM).

Primul proiect de colaborare dintre cele două companii este un sistem inteligent de rezervare a birourilor, care abordează nevoia crescândă de locuri de muncă deschise, bazate pe activități. Soluția dispune de o nouă configurație a senzorului de birou al celor de la Enlighted și este în prezent desfășurată în portofoliul imobiliar global al uneia dintre cele mai mari companii de software din lume.

Companiile apelează din ce în ce mai mult la spații de lucru nedesemnate și muncă bazată pe activități pentru a facilita flexibilitatea și mediile de colaborare. În aceste noi medii de birou, angajații își pot alege în mod dinamic birouri, unde vor putea fi cât mai productivi și creativi – fie că vor să fie aproape de colegi în cadrul unui proiect, fie că lucrează individual într-un spațiu liniștit.

Sistemul inteligent de rezervare a birourilor, care combină o aplicație orientată către consumatori de calitate a consumatorului și capabilități inteligente, la nivel de birou, poate include o componentă critică pentru acest nou mod de lucru. Aceasta abilitează echipele să identifice rapid birourile oriunde în clădire care să răspundă nevoilor lor, sunt neocupate și disponibile în timp real.

Soluția Comfy este proiectată pentru echipele imobiliare care doresc să optimizeze utilizarea generală a spațiilor de lucru și a facilităților, stimulând totodată implicarea și productivitatea angajaților. Aplicația Comfy le permite angajaților să găsească, să rezerve și să utilizeze spațiul de lucru de care au nevoie atunci când au nevoie de el.

Platforma IoT pentru clădiri a companiei Enlighted creează „sisteme senzoriale” în întreaga clădire folosind senzori inteligenți conectați la cloud, distribuiți dens prin corpuri de iluminat și sub birouri. Acești senzori colectează date despre ceea ce se întâmplă în clădire de mai multe ori pe secundă, oferind o perspectivă asupra modului în care este utilizată clădirea în timp real, realizând analize de utilizare, furnizând servicii de locație pentru persoane și bunuri și punând aceste date la dispoziția altor aplicații prin API-uri.

Comfy și Enlighted și-au integrat tehnologiile pentru a crea acest nou sistem inteligent de rezervare a birourilor. Senzorii inteligenți Enlighted sunt amplasați sub fiecare spațiu de lucru deschis. Acești senzori detectează momentul în care biroul este folosit și oferă aceste date platformei Comfy, furnizând informații privind disponibilitatea spațiului de lucru în timp real angajaților de birou prin aplicația mobilă Comfy. Datele senzorului sunt, de asemenea, agregate în Comfy, permițând liderilor de afaceri și FM-urilor să obțină informații privind orele de utilizare maximă, spațiile de lucru cele mai frecvent folosite și alte analize de utilizare a biroului.

Enlighted a creat o nouă variantă a senzorului său premiat Generation 5 SU-5 IoT pentru această colaborare. Această configurație este optimizată pentru o implementare ușoară, dispozitivul fiind proiectat pentru plasarea sub birouri. Implementați în prezent în peste 210 milioane de metri pătrați de construcții imobiliare comerciale, senzorii inteligenți IoT ai companiei Enlighted combină tehnologii multiple de detectare, procesare locală și comunicații wireless cu funcții Bluetooth pentru a sprijini serviciile de localizare și funcționalitatea automatizată de check-in.

Comfy și Enlighted au fost achiziționate de către Siemens în 2018 și acum fac parte din Siemens Smart Infrastructure (SI). SI oferă clienților un portofoliu complet end-to-end dintr-o singură sursă – cu produse, sisteme, soluții și servicii din punctul de generare a energiei, până la consum. Cu un ecosistem din ce în ce mai digitalizat, Siemens îi ajută pe clienți să prospere și comunitățile să progreseze în timp ce contribuie la sustenabilitate.

Companiile și-au prezentat noua tehnologie la CoreNet Anaheim și WORKTECH 19 în octombrie și la RealComm CoRETech în noiembrie. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web Comfy sau Enlighted.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here