Pe măsură ce comunitățile se pregătesc să se redeschidă încet, ca urmare a pandemiei COVID-19, mediul construit va arăta, fără îndoială diferit, cel puțin pentru o perioadă de timp. Unele facilități ar putea solicita termoscanarea persoanelor înainte ca acestea să intre complet în clădire, iar distanțarea fizică va fi cu siguranță o măsură implementată peste tot.

În acest articol vă prezentăm o serie de produse destinate spațiilor comerciale care sunt menite să ajute proprietarii de clădiri și administratorii de facilități să mențină vizitatorii și angajații în siguranță, în următoarea perioadă. 

Camere termice

În ultimele săptămâni, marile centre comerciale, cât și clădirile de birouri au lansat planuri de securitate, sănătate și igienizare, care includ și utilizarea camerelor termice pentru verificarea temperaturii, capabile să identifice un client sau un angajat care are o temperatură a corpului peste media normală. 

Seek Scan (Seek Thermal)

Copyright: Seek Thermal

Seek Scan, de la compania Seek Thermal, este un sistem de imagistică termică simplă, cu costuri reduse, conceput pentru a automatiza screeningul temperaturii corpului, folosind temperatura pielii ca proxy. Produsul este proiectat și calibrat pentru a oferi măsurători precise ale temperaturii pielii, permițând în același timp protocoale de distanțare socială.

Potrivit Seek Thermal, în câteva secunde sistemul detectează automat o față, identifică cele mai fiabile caracteristici faciale pentru măsurare și afișează o alertă dacă cineva prezintă valori termice mai ridicate, decât temperatura de alarmă personalizată. Seek Scan poate fi instalat în holuri, lobby-uri și alte puncte de acces cheie. 

ThermoRebellion (Honeywell)

Copyright: Honeywell

De asemenea, Honeywell a lansat recent o nouă cameră de imagistică termică, ThermoRebellion, care poate efectua o selecție preliminară neinvazivă a personalului care intră într-o facilitate, folosind tehnologia imagistică cu infraroșu și algoritmi AI. Potrivit Honeywell, camera detectează temperatura pielii în două secunde și o afișează pe un monitor adiacent. 

De asemenea, produsul poate identifica dacă personalul poartă echipamentul de protecție personală necesar pentru a intra în clădire. Dispozitivul poate fi implementat pe căile de intrare din fabrici, aeroporturi, centre de distribuție, stadioane și alte facilități comerciale.

Soluții de distanțare fizică

Guvernele și organizațiile de sănătate din întreaga lume aplică măsura de distanțare socială. Pe măsură ce angajații revin – cu precauție – la birouri, aceste produse sunt menite să ajute oamenii să evite contactul de la persoană la persoană și să mențină distanța minimă impusă între ei și ceilalți.

Protective Acrylic Shields (Poppin)

Copyright: Poppin

Pentru protecția personală a angajaților de la birouri, Poppin a creat Protective Acrylic Shields, care sunt scuturi acrilice transparente, ce pot fi utilizate pe orice suprafață ca soluție independentă. Acestea pot fi, de asemenea, potrivite pentru a fii instalate într-un birou Poppin Seria A sau Seria L. Scuturile sunt disponibile în trei dimensiuni: 68,5 cm, 122 cm sau 147 cm. Acestea dispun de decupaje pentru cabluri, astfel încât să poată fi evitată îngrămădirea de cabluri și conectori în balamalele flexibile din plastic care permit o gamă largă de mișcări.

Social Distancing Strap (Sandler)

Copyright: Sandler

Banda de distanțare socială a celor de la Sandler poate fi aplicată pe un scaun alăturat prin intermediul unei benzi Velcro, astfel încât oamenii pot identifica un model de distanțare socială.

Tehnologia Velcro facilitează îndepărtarea și repoziționarea benzii. Semnalizarea de pe banda de aluminiu poate fi personalizată pentru a se conforma cu specificațiile și designul dorit. Aplicațiile ideale includ amfiteatre, universități, școli, săli de conferințe, teatre, cinematografe, transporturi publice.

BuzziTripl Desk (BuzziSpace)

Copyright: BuzziSpace

Biroul BuzziTripl face parte din colecția de panouri de confidențialitate BuzziSpace cu proprietăți acustice. Acest produs protejează împotriva zgomotului și a perturbațiilor vizuale, în același timp compartimentând spațiile tip open-space și biroul de lucru personal. Acest lucru permite o distanțare socială sigură în spațiile comune, pe măsură ce angajații se întorc treptat la spațiile lor de lucru.

Soluții hands-free

Clădirile comerciale au o mulțime de zone cu atingere ridicată, inclusiv mânerele ușilor, butoanele lifturilor și toaletele. Aceste produse își propun să reducă la minimum punctele de atingere ale pielii cu suprafețele, pe tot parcursul zilei.

Rockwood Arm and Foot Pulls (ASSA ABLOY)

Copyright: ASSA ABLOY

Linia de produse Rockwood ASSA ABLOY a fost completată recent cu o serie de soluții hands-free pentru deschiderea ușilor.

Noua serie de produse Rockwood sunt ușor de instalat și rentabile pentru operarea ușilor fără a fi nevoie de atingere, astfel încât managerii de facilități pot reduce considerabil răspândirea germenilor și bacteriilor în întreaga lor unitate. Produsele sunt ideale pentru școli, birouri, restaurante, magazine, cabinete medicale, arene și multe altele.

Door Handle Cuff (Mockett)

Copyright: Mockett

Cu această manșetă hands-free pentru mâner de la Mockett, utilizatorii pot deschide ușile pur și simplu așezându-și antebrațul pe manșetă, apasând în jos pe mânerul ușii și apoi trăgând sau împingând, pentru a reduce contactul.

Manșeta este ușor de instalat: Trebuie doar glisată peste mâner și înșurubată în loc. Potrivit celor de la Mockett, manșeta se potrivește în majoritatea mânerelor tradiționale, inclusiv mânere pătrate sau rotunde, cu diametrul de până la 2.5 centimetri.

StepHandle (5th Axis)

Copyright: 5th Axis

Compania 5th Axis a lansat recent StepHandle, o soluție complet hands-free, care le permite oamenilor să deschidă ușile folosindu-și doar picioarele. Produsul include toate piesele hardware necesare pentru o instalare rapidă și ușoară.

StepHandle este dotat cu dinți de prindere și o buză ridicată pentru tracțiune, fiind poziționat la un unghi suficient de mare pentru a putea fi apucat cu pantoful, dar nu suficient de mare pentru a reprezenta un pericol de împiedicare.  Acesta este disponibil într-o variantă de culoare roșie, pentru o vizibilitate mai bună, sau un argintiu mai natural.

Next Generation WashBar (Bradley Corp.)

Copyright: Bradley Corp.

Bradley Corp. a dezvăluit următoarea generație a seriei WashBar, Next Generation WashBar. Această nouă extensie oferă o funcționalitate de curățare, clătire și uscare fără atingere, împreună cu un profil modern conceput pentru a ieși în evidență în aplicațiile de băi comerciale de lux. Cu un singur punct de conectare la chiuvetă, designul oferă mai mult spațiu deschis pentru o curățare mai ușoară. Noul WashBar este ideal pentru clădirile de birouri de clasă A, industria de ospitalitate, restaurante de lux, baruri, unități de retail și multe altele.

Aplicația de smartphone Touch-Free Elevator Call System (Mitsubishi Electric)

Copyright: Mitsubishi Electric

În cazul clădirilor dotate cu ascensoarele Sigma AI 2200C Destination Oriented Allocation System (DOAS) de la Mitsubishi Electric, proprietarii sau administratorii pot implementa acum aplicația de smartphone afiliată, care le permite ocupanților să apeleze lifturile direct de pe dispozitivele mobile.

Aplicația afișează care este ascensorul desemnat și starea curentă a acestuia, avertizând utilizatorul atunci când liftul aproape a sosit, pentru a-i asigura o îmbarcare fără atingere. Mai mult, utilizatorii pot chiar să-și sincronizeze cartelele de acces, astfel încât atunci când aceștia intră în clădire, aplicația le va chema automat un ascensor care să îi ducă exact la etajul în care se află biroul lor. De asemenea, utilizatorii pot apela un lift de oriunde din clădire și pot seta, atât etajele de sosire, cât și cele de destinație, în avans.

Scopul este de a ajuta pasagerii să evite atingerea suprafețelor comune și să prevină răspândirea germenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here