SoftBank Robotics America (SBRA) și ICE Robotics au anunțat recent lansarea Whiz, aspiratorul autonom de grad comercial, în cadrul Salonului internațional ISSA North America din Las Vegas, Nevada, care conține peste 700 de expoziții și la care participă mai mult de 16.000 de profesioniști din întreaga lume. Aspiratorul robotic a fost votat drept câștigător al premiilor ISSA pentru inovație la categoria Echipamente, de către profesioniștii din industria de curățenie.

În urma unei lansări de succes în Japonia și a recentelor introduceri pe piețe selecte din Asia, SBRA a prezentat Whiz clienților din America de Nord. Disponibil public acum, Whiz și-a pus deja la lucru tehnologiile inovatoare în spații comerciale din toată țara, în cadrul unor proiecte pilot desfășurate în aeroporturi, hoteluri, birouri, campusuri și multe altele. La ISSA, SBRA anunțat că aeroporturile internaționale Cincinnati / North Kentucky (CVG) și PRIDE Industries sunt cei mai recenți clienți Whiz Robotics-as-a-Service, care reinventează standardele de curățenie în industriile lor.

Whiz este alimentat de BrainOS – sistemul de operare comercial pentru roboți – și poate înregistra până la 600 de rute de curățare, personalul de curățenie putând să îi arate robotului ruta inițială de curățare chiar de la prima utilizare. Ulterior, rutele sunt stocate în Whiz, astfel încât să poată repeta singur ruta de curățare. Prin vizualizarea datelor din cloud, rapoartele operațiunilor curățenie și starea de pe Whiz pot fi adunate și analizate.

SBRA și ICE Robotics SUA au dezvoltat în comun Whiz și au format un parteneriat strategic pentru livrarea aspiratoarelor robotice în America de Nord. ICE Robotics, filiala globală recent formată a Intelligent Cleaning Equipment, este axată pe reducerea sarcinilor repetitive pentru profesioniștii din domeniul curățeniei prin implementarea de echipamente autonome și tehnologii conexe. Parteneriatul subliniază importanța – și nevoia critică de – robotică și automatizare în cadrul industriei de curățare comercială, pentru a spori forța de muncă în asigurarea unei vieți mai sănătoase și mai sănătoase.

SBRA spune că este, de asemenea, încântată să colaboreze cu parteneri vizionari și să opereze spațiile lor comerciale. Aeroportul internațional Cincinnati / North Kentucky (CVG), unul dintre aeroporturile cu cea mai rapidă creștere din SUA, a participat la programul pilot și extinde utilizarea Whiz ca parte a focusului lor pe aeroporturile globale, partenerii comunitari și conducerea operațiunilor de afaceri.

Cu ajutorul micilor sale sisteme de navigație și a viziunii computerizate, Whiz poate naviga aproape de pereți și poate evita obstacolele, în timp ce pagerul de notificare poate trimite alerte în timp real în cazul apariției unor probleme neașteptate. Whiz poate curăța zone de până la 15.000 mp, echivalentul dimensiunii a trei terenuri de baschet, timp de trei ore, cu o singură încărcare a bateriei.

Whiz marchează cea mai recentă evoluție a portofoliului de roboți dezvoltat de SBRA. Băncile, comercianții cu amănuntul, hotelurile și spitalele au beneficiat de robotul umanoid creat de SBRA, Pepper, care interacționează cu clienții și le oferă ajutor. Educatorii au beneficiat în sălile de curs atât de Pepper cât și de NAO, cel mai mic robot umanoid produs de companie.

Companiile de robotică partenere, precum Simbe și ICE Robotics, sunt integrate în rețeaua globală de inventar și distribuție a SBR. Pentru a putea atinge următorul lor pas de creștere a forței de muncă prin automatizare, Whiz a fost conceput special pentru a oferi nivelul ridicat de curățenie pe care ne așteptăm să îl întâmpinăm în spațiile comerciale.

În plus față de Whiz, ICE Robotics oferă scrubber-ul autonom RS-26-AU EMMA (Enabling Mobile Machine Automation), comercializat la nivel global printr-un sistem pe bază de abonament.

Pentru mai multe informații despre aspiratorul autonom Whiz sau pentru a programa o demonstrație, vizitați site-ul web SoftBank Robotics.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here