Mariana Garștea, General Manager - SIXENSE România & SEE

 

Ce reprezintă SIXENSE pentru piața din România?

SIXENSE este un grup internațional cu expertiză în domeniul soluțiilor tehnice, digitale și științifice pentru piața construcțiilor civile și a infrastructurii. 

În România, SIXENSE este lider pe piața serviciilor de monitorizare a riscurilor geotehnice și structurale, atât în execuție, cât și în exploatare, cu o prezență locală de peste 10 ani – un partener de încredere, o ofertă de servicii integrate, o echipă profesionistă, soluții adaptate fiecărui proiect și buget.    

Avem în portofoliu peste 55 de clădiri monitorizate (office, retail) în exploatare, în București, Cluj, Timișoara, Tulcea, și suntem foarte mândri de ele. 

Din sectoarele de activitate pe care SIXENSE le acoperă, observăm și sectorul de Facility Management, cât de implicată și cât de mult poate ajuta compania dvs. acest sector?

Serviciile de urmărire curentă și specială, ale clădirilor în exploatare, furnizate de către SIXENSE, sunt incluse de foarte multe ori, de către proprietarii clădirilor, în pachetul de lucrări al furnizorilor de servicii de Facility Management. Scopul urmăririi comportării în timp a construcțiilor este de a obține informații în vederea asigurării aptitudinii construcțiilor pentru o exploatare normală, evaluarea condițiilor pentru prevenirea incidentelor, accidentelor și avariilor, respectiv diminuarea pagubelor materiale, de pierderi de vieți și de degradare a mediului.

Informațiile obținute de SIXENSE în urma activităților de urmărire curentă, sau specială, stau la baza sănătății structurale ale clădirilor în exploatare.

Suntem membri ROFMA, avem foarte multe colaborări cu jucători importanți din acest domeniu și le mulțumim pentru încredere. Avem grijă împreună de clădiri, de asigurarea unei exploatări normale, în siguranță a acestora. 

Încurajăm Facility Managerii să fie deschiși și curioși, să analizeze foarte bine informațiile furnizate, prin rapoartele de monitorizare în exploatare.    

Pont inspection

 Mai exact, ce fel de soluții puteți oferi sectorului de Facility Management?

Soluțiile oferite pe durata exploatării construcțiilor sunt specifice fiecărui proiect, sunt implementate conform standardelor în vigoare, practicilor în domeniu și bineînțeles, experienței noastre de peste 25 de ani:

  • Întocmire programe de urmărire curentă / specială de detaliu (tehnologice)  în exploatare
  • Inspecții tehnice structurale
  • Instrumentări cu echipamente topografice și monitorizarea deplasărilor pe verticală ale construcțiilor
  • Instrumentări cu echipamente de monitorizare și măsurători în funcție de problemele fiecărei construcții, etc.

Cum anticipați că se vor adapta serviciile de Facility Management în viitorul apropiat, considerând faptul că necesitatea digitalizării serviciilor devine tot mai acută?

Având în vedere ADN-ul digital al SIXENSE, și prin prisma colaborărilor pe care le avem, singura direcție este aderarea și implementarea tehnologiilor principale bazate pe utilizare și scop: data establishing, process supporting, colectarea datelor, sisteme de automatizare a clădirilor, analiză de date, gestionarea serviciilor. 

Cei care au capacitatea să se adapteze, să investească în tehnologie și oameni, vor rezista și vor deveni și mai puternici. 

SIXENSE Monitoring

Cât de important este rolul companiei dvs. în asigurarea implementării celor mai bune practici și inițiative, atunci când vine vorba despre tehnologie?

Soluțiile SIXENSE reflectă valorile companiei noastre: sunt agile, inovatoare și lider în industrie. Ele sunt răspunsul la nevoile cele mai specifice ale Clienților noștri, în industrii precum Construcții, Asset Management sau Real Estate.

Sunt un promotor foarte activ al implementării celor mai bune practici din domeniu – datele clienților noștri sunt cea mai importantă resursă, care tratată în cel mai eficient și calitativ mod posibil, va permite:

  • Anticiparea riscurilor structurale și financiare
  • Luarea deciziilor corecte la momentul potrivit

O ultimă întrebare, mai de sezon post pandemic, cât de pregătită este compania SIXENSE România pentru o reîntoarcere în siguranță la birou, și pe teren, a angajaților dvs., din perspectiva activităților principale pe care le desfășurați?

SIXENSE nu și-a întrerupt deloc activitatea pe durata pandemiei, suntem activi și alături de clienții noștri. Am implementat absolut toate măsurile recomandate pentru desfășurarea în siguranță a activităților noastre.

Mesaj către industria FM

Consider că este important ca persoanele responsabile de clădirile în exploatare să aibă un nivel ridicat al culturii managementului de risc, să aibă o viziune pe termen lung, având ca scop creșterea duratei de viață a construcției și o exploatare eficientă, în siguranță. 

Una dintre valorile de bază ale industriei FM este suportul valoros în procesul de luare al deciziilor necesare exploatării în siguranță al unei construcții. Deși este tentant să alegeți cel mai mic cost, acesta poate avea un impact negativ asupra duratei de viață a activelor și a ocupanților construcțiilor. Alegerea unui furnizor care pune calitatea și valoarea în primul rând, vă permite să controlați costurile și să vă atingeți obiectivele pe termen lung. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here