RightHear, un dezvoltator de soluții avansate pentru persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere, a anunțat lansarea în SUA a sistemului său de primă generație, care ajută clădirile publice să devină pe deplin accesibile persoanelor cu deficiențe de vedere.

Sistemul oferă orbilor și persoanelor cu deficiențe de vedere acces și capabilități de orientarea complete în clădirile publice.

RightHear se adresează nevoilor de accesibilitate, orientare și navigare ale persoanelor oarbe și ale persoanelor cu deficiențe de vedere (de asemenea și persoanelor care au probleme cu orientarea în spațiu), oferindu-le în timp real, prin intermediul smartphone-urilor lor, informații auditive despre locația lor precisă în interiorul imobilelor și narându-le detalii despre mediul lor înconjurător. Notificările vocale se bazează pe informațiile primite de la ”balize” bazate pe tehnologie Bluetooth (senzori), amplasate în clădire. Senzorii sunt instalați de către personalul clădirii prin simpla atașare a unor autocolante pe suprafața pereților. Poziția senzorilor este determinată în consultare cu RightHear.

În plus, sistemul include un tablou de bord pentru administratori, care permite personalului clădirii să programeze, să controleze și să optimizeze sistemul în întregime, în funcție de nevoile vizitatorilor și ale angajaților nevăzători sau cu deficiențe de vedere.

Sistemul celor de la RightHear este potrivit pentru orice tip de clădire publică, inclusiv clădiri complexe (clădiri interconectate), cum ar fi mall-uri, corporații, universități, clădiri municipale, aeroporturi, muzee, supermarket-uri, hoteluri și restaurante.

Aplicația pentru smartphone alertează utilizatorii de fiecare dată când se află în apropierea unei clădiri cu funcții RightHear și preia automat semnalele de la balize. Utilizatorul este informat atunci când o nouă zonă accesibilă cu drepturi de acces local, RightHear, se alătură rețelei RightHear. Aplicația RightHear instalată pe smartphone-ul utilizatorului poate, de asemenea, să traducă instant texte și să le citească cu voce tare în limba preferată a utilizatorului.

Conform CEO-ului companiei, Idan Meir, utilizând RightHear, persoanele cu deficiențe de vedere și cele complet nevăzătoare au acces complet și beneficiază de orientare deplină în clădirile publice, oferindu-le acestora posibilitatea de a fi independenți”. Pe de altă parte, imobilele și facilitățile publice vor beneficia de un număr sporit de vizitatori, inclusiv de persoane cu deficiențe de vedere și nevăzători, care până acum au avut dificultăți în a vizita aceste locuri.

Sistemul RightHear a fost deja implementat în sute de clădiri și complexe, în principal în Israel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here