Sursă foto: siemens.com

Desigo CC, platforma integrată de gestionare a sistemelor de clădire de la Siemens Smart Infrastructure, parte a gigantului global tehnologic Siemens AG, a fost actualizată la a patra versiune (V4), care o face adecvată pentru utilizarea într-o gamă mai largă de imobile.

Tehnologia le permite operatorilor de clădiri să crească eficiența energetică, asigurând în același timp confortul și siguranța locatarilor. Fiecare tip de construcție, de la clădiri comerciale și rezidențiale, până la unități de învățământ și medicale, este compatibilă cu Desigo CC, potrivit Siemens.

Dotat cu suport multidisciplinar, inclusiv siguranța împotriva incendiilor, managementul energiei electrice, iluminatul, instalația de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat) și securitate fizică, Desigo CC este proiectat să transforme clădirile în „medii de locuit” care să poată interacționa cu ocupanții lor și să se adapteze la schimbarea nevoilor prin colectarea și analizarea datelor generate de imobile.

Noi funcții

Desigo CC V4 permite integrarea rapidă a subsistemelor, cum ar fi noile module de extensie de conectivitate pentru KNX over IP și M-bus TCP / IP, pe lângă modulele deja disponibile BACnet, OPC, Modbus și SNMP. Printr-un set de biblioteci este posibilă conectarea și reprezentarea dispozitivelor de automatizare a clădirilor obișnuite cu șabloane grafice dedicate. Acest lucru oferă avantaje concrete în mai multe aplicații, cum ar fi luminile de monitorizare și contoarele și ajută la simplificarea ingineriei, susțin cei de la Siemens.

În plus, Desigo CC oferă un nou client HTML5, Flex Client, care este disponibil pe o variată gamă de dispozitive, precum laptopuri și tablete care rulează pe orice sisteme de operare și browsere web.

De asemenea, utilizatorii au la dispoziție de acum acum o interfață tactilă, care sporește numărul posibilelor medii de funcționare.

Pe lângă aceste inovații, Desigo CC V4 este echipat cu un modul de modelare a informațiilor pentru clădiri (BIM). Aceasta oferă o vizualizare directă a unei clădiri cu valori în timp real, modele 3D și imagini la 360 de grade, permițând controlul asupra fiecărei etape a procesului de automatizare a clădirii.

Utilizatorii pot accesa, de asemenea, date din etichetele de geolocalizare și din fișele cu date despre produs.

Pentru a gestiona consumul, calitatea energiei și stabilitatea sistemelor energetice, ultima versiune a platformei de management a sistemelor de clădiri Desigo CC vine cu modulul Powermanager. Acest nou modul este capabil să localizeze și să anticipeze nevoia de acțiune într-o manieră simplă, prin intermediu tablourilor de bord, în combinație cu funcția de alarmă.

Totodată, în afară de modulul Powermanager, Desigo CC V4 oferă și o nouă aplicație cloud, mai intuitivă, care permite operatorilor să controleze și să reacționeze la alarme și evenimente din mai multe clădiri.

Desigo CC Compact

O nouă extensie a portofoliului de produse, Desigo CC Compact oferă scalabilitate și flexibilitate precise în utilizare, capabilități foarte utile pentru clădirile mici și mijlocii. Versiunea compactă Desigo CC vine cu trei ediții software, accentul fiind pus pe disciplinele individuale și pe clădirile mici-mijlocii, pentru a răspunde nevoilor cât mai multor clienți.

Utilizatorii pot alege din următoarele trei versiuni de software, în funcție de domeniile lor de funcționare:

-Software-ul Desigo CC Compact pentru automatizarea clădirilor, care le permite utilizatorilor să își gestioneze eficient proiectele, accesul fiind pus pe HVAC;
-Desigo CC Compact pentru gestionarea pericolului, care oferă suport privind măsurile de siguranță împotriva incendiilor și siguranței;
-Desigo CC Compact pentru aplicații electrice, care facilitează operațiunile eficiente pentru electricieni prin importul automat de proiecte din Engineering Tool Software (ETS) și integrarea nativă a KNX.

Pentru mai multe informații despre Desigo CC V4 și despre noua extensie de produse Desigo CC Compact, accesați site-ul web al companiei Siemens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here