Toți managerii de proprietăți și proprietarii de clădiri speră că imobilele pe care le dețin sau le au în grijă vor deveni investiții de lungă durată, care să fie în același timp și profitabile, însă atingerea acestor scopuri necesită o mentalitate proactivă. De la renovările interioare, la semnarea unui contract de închiriere, administrarea proprietății necesită un grad destul de ridicat de implicare pentru a putea fi sustenabilă.

Una dintre cele mai importante responsabilități ale unui proprietar este promovarea imobilului pentru a atrage noi potențiali chiriași. De cele mai multe ori, prima impresie pe care o are chiriașul despre clădire este care îl va face să semneze contractul de închiriere.

În plus, în timp ce fiecare potențial chiriaș are preferințele sale unice, fiecare se așteaptă ca spațiul de locuit să fie curat și sanitar. Respectarea acestei așteptări necesită un pic de lucru; însă, din fericire, există câteva resurse importante pe care le puteți utiliza pentru a face ca procesul să fie mai simplu și mai eficient.

Iată patru sfaturi pe care le pot urma deținătorii sau administratorii de imobile pentru a se asigura că proprietatea este curată și sigură, dar și că va atrage potențialii chiriași:

1. Curățați profund covoarele

Contractarea unui serviciu profesional de curățare a covoarelor între fiecare închiriere este o necesitate dacă doriți să atrageți chiriași de calitate. Covoarele și alte obiecte de mobilier moi acționează ca filtre de aer într-un domiciliu, acestea ”capturând” alergenii și bacteriile care ar putea să se răspândească liber prin casa. De fapt, covoarele pot conține până la 200.000 de bacterii pe centimetru pătrat, motiv pentru care este atât de important să le curățăm.

Atunci când curățați covoarele, folosiți un aspirator care utilizează un filtru de aer cu particule de înaltă eficiență în trei etape (HEPA). Spre deosebire de aspiratoarele tradiționale, care elimină praful și alergenii înapoi în cameră pe măsură ce curățați, acest tip de filtru captează 99,7% dintre particulele mici direct în rezervorul său.

Totuși, chiar dacă utilizați un aspirator performant, acesta nu va asigura o curățare profundă de care covoarele au adesea nevoie. Proprietarii sau administratorii de clădiri ar trebui sa angajeze, de asemenea, un serviciu profesional de curățare a covoarelor de fiecare dată când schimbă chiriașii, pentru a elimina alergenii impregnați adânc în suprafața acestora, pentru a elimina bacteriile și germenii care se ascund în fibre și pentru a crește longevitatea covoarelor.

Curățarea prin extracție – procesul care aspiră și elimină fizic alergenii de pe fibrele covorului, de regulă folosind furtunuri și rezervoare de extracție – reprezintă o modalitate sigură și eficientă de a elimina murdăria, alergenii și soluțiile de curățare aplicate în exces.

De asemenea, este recomandat să evitați furnizorii care folosesc săpunuri, detergenți sau surfactanți în soluțiile lor de curățare generală. Pe lângă faptul că sunt mai puțin sigure pentru covoare și mai puțin sănătoase pentru ocupanți, aceste substanțe chimice ar putea să lase un reziduu lipicios, care să atragă mizeria, ceea ce duce la murdărire mai rapidă a covoarelor. În schimb, căutați servicii care utilizează soluții de curățare netoxice și ecologice certificate, dezinfectanți și soluții de protecție împotriva covoarelor.

2. Curățați gresia și faianța

Plăcile de gresie și faianță din ceramică pot adăuga o notă clasică la bucătării, băilor, holurilor și chiara spațiilor în aer liber. În timp ce suprafețele de ceramică și piatră sunt elegante și durabile, ele nu sunt imune la murdărie. Porțelanul poros, țigla și piatra pot acționa ca un magnet pentru murdărie, praf și alte particule, cum ar fi sporii de mucegai.

Atunci când curățați gresia, asigurați-vă că stați departe de agenții de curățare care au în compoziție înălbitori și alte substanțe chimice dure, deoarece acestea pot transforma baia sau bucătăria într-un mediu periculos.

În schimb, găsiți o soluție alcalină care este compusă în mare parte din apă și încercați să încorporați procese de clătire folosind presiune ridicată, pentru a pătrunde adânc în zonele înguste, greu accesibile. La final, aplicați un agent de izolare, pentru a vă asigura că plăcile de ceramică sau de piatră vor rămâne curate pentru o perioadă îndelungată.

Având în vedere că mediile interioare pot fi de două până la 100 de ori mai poluate față de aerul de afară, s-ar putea să doriți să aduceți un profesionist în procesele de curățare adâncă a gresiei și a șapei, să dezinfectați suprafața și să aplicați un material de etanșare și protecție. Agentul de etanșare poate elimina murdăria, alergenii și bacteriile, și poate face proprietatea mai sigură, mai sănătoasă și mai plăcută din punct de vedere estetic.

3. Curățați praful de pe jaluzele

Curățarea jaluzelelor din proprietatea dumneavoastră este ușor de uitat, dar acestea colectează cu ușurință praful și reziduurile. În cazul în care jaluzelele sau obloanele necesită o curățare de praf, închideți-le pe o parte și folosiți o cârpă din microfibră pentru a șterge tot praful. Apoi, închideți jaluzelele de pe partea opusă și ștergeți praful de sus în jos.

Este posibil să aveți nevoie de asistență profesională în cazul în care jaluzelele au acumulări puternice de murdărie, deoarece este posibil să fie necesar să eliminați fiecare lamelă din locul său și să o spălați individual. Contactați un expert pentru a vedea care ar fi cea mai bună variantă pentru sănătatea clădirii, pentru portofel și pentru timpul acordat.

4. Înlocuiți filtrele de aer

Filtrele unei unități HVAC vor avea tendința să fie utilizate pe tot parcursul unui an, astfel încât proprietarul imobilului ar trebui să încerce să le înlocuiască în mod regulat – adică cel puțin o dată la fiecare 90 de zile. Este posibil ca înlocuirile să fie mai frecvente – la fiecare 45, până la 60 de zile – în cazul în care chiriașii actuali au animale de casă sau alergii. Nu numai că această sarcină simplă va îmbunătăți în mod clar circulația proprietății și va limita alergenii, însă înlocuirea unui filtru de aer va face de asemenea proprietatea mai eficientă din punct de vedere energetic.

Asigurându-vă că proprietatea dumneavoastră este sigură și curată este esențială pentru a atrage chiriași și a îi păstra pe cei actuale. Utilizând aceste tehnici, nu numai că vă veți asigura că imobilul este cât se poate de curat și sanitar, dar vă veți proteja investiția și veți oferi ocupanților o experiență mai sigură, mai sănătoasă și mai plăcută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here