Atunci când este selectat și instalat în mod corespunzător, înlocuirea unui chiller vechi poate reduce costurile de întreținere. Mai mult, dacă optați pentru un chiller de nouă generație, acesta oferă caracteristici care pot genera economii de mentenanță substanțial mai mari pe termen lung.

Rulmenții magnetici elimină nevoia de ulei, prelevarea de ulei, schimbarea uleiului și înlocuirea garniturilor de scurgere. Sistemele de monitorizare încorporate care se pot conecta la sisteme BAS automatizează înregistrarea datelor de răcire, ceea ce duce la mai multe date, colectate mai des, fără a fi nevoie de prezența fizică a personalului la fața locului. De asemenea, acest nivel de date poate ajuta la identificarea problemelor aflate în dezvoltare sau a modificărilor necesare în operațiuni care înainte genera probleme mai mari și mai costisitoare.

Performanța suprafețelor de transfer de căldură determină, de asemenea, o îmbunătățire a eficienței energetice a răcitoarelor, dar performanța acestor suprafețe impune ca ele să fie curate și să nu prezinte acumulări de praf, murdărie, coroziune, alge sau zgură. Chiar și un strat subțire depus pe o suprafață poate reduce semnificativ eficiența echipamentelor. Cât de repede se murdăresc acestea depinde foarte mult de calitatea apei din sistem, de temperatura la care funcționează chiller-ul și starea buclelor de condensator și evaporator.

Pentru a asigura performanța pe termen lung a chiller-ului, tehnicienii ar trebui să curețe tuburile condensatorului anual. Tuburile de evaporator necesită curățare doar la fiecare trei sau patru ani, deoarece funcționează într-un sistem închis care are o expunere limitată la contaminanți. În cele mai multe cazuri, tehnicienii pot folosi perii pentru a efectua curățarea, însă în sistemele afectate destul de grav, este posibil să fie nevoie să utilizeze substanțe chimice. Chillerele pot fi chiar echipate cu perii interne care funcționează zilnic cu supape de inversare pentru a menține tuburile curate.

O sarcină critică de întreținere implică tratarea corectă a apei în buclele cu apă rece și în condensatoare pentru a preveni depunerile de calcar, coroziunea și reziduurile biologice. Orice acumulare a acestor contaminanți va duce la o scădere rapidă a eficienței de funcționare.

Tehnicienii trebuie, de asemenea, să monitorizeze chiller-ul pentru scurgeri de refrigerant. În echipamentele cu presiune joasă, scurgerile permit infiltrarea umidității și a aerului în unitate, ceea ce duce la creșterea presiunilor de funcționare în interiorul acestuia, determinându-l să utilizeze mai multă energie pentru a produce același nivel de răcire. Umiditatea creează, de asemenea, rugină în carcasa răcitorului, care este transportată și depusă pe suprafețele de transfer de căldură, reducând și mai eficiența de funcționare.

În cazul echipamentelor de înaltă presiune, scurgerile conduc la pierderea agentului frigorific, ceea ce la rândul său duce la scăderea presiunii și a eficienței de funcționare. Dacă un chiller pierde agentul frigorific, operatorii pot identifica locația scurgerii, urmărind circuitele de refrigerare și folosind un detector electronic de scurgeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here