Răspândirea rapidă a COVID-19 și-a pus amprenta, într-o manieră inedită și memorabilă, asupra modului în care societatea noastră răspunde la potențiala expunere la germeni și microbi, ridicând noi întrebări în legătură cu utilizarea igienică și sigură a toaletelor publice, susțin cei de la Bradley Corporation, un producător global de echipamente de toaletă. În doar câteva săptămâni de la debutul său, pandemia a atras atenția asupra importanței spălatului mâinilor, ne-a învățat virtuțile distanțării sociale și ne-a făcut mai conștienți privind atingerea suprafețelor, cu mâinile goale.

Compania a oferit o serie de sfaturi pentru menținerea toaletelor curate, întreținute, bine echipate și pregătite pentru o experiență sănătoasă de spălare a mâinilor:

1. Semne de atenționare. Consolidați eforturile de curățenie prin implementarea de memento-uri prietenoase, privind spălarea mâinilor timp de minim 20 de secunde, conform liniilor directoare ale organizațiilor de sănătate, despre menținerea distanțelor de siguranță între persoane, aruncarea șervețelelor de hârtie, etc. Studiul Healthy Hand Washing Survey realizat de Bradley Corp. arată că 40% dintre americani se spală mai mult pe mâini, atunci când există semne care le indică acest lucru. 

2. Instalați accesorii contactless. Contaminarea încrucișată a germenilor din toalete poate fi redusă prin utilizarea de accesorii fără atingere pentru orice, de la dispenserele de săpun, robineți și uscătoare de mâini, până la uși și bazine de toalete.

Cercetările arată că utilizatorii sunt, într-o proporție foarte mare, în favoarea utilizării accesoriilor fără atingere. Conform specialiștilor, 91% dintre americani consideră că este extrem sau oarecum important ca toaletele publice să fie echipate cu accesorii contactless.

3. Curățenie, igienizare și stocuri suficiente de consumabile. Curățarea și dezinfectarea corectă și frecventă este esențială pentru toalete, în special pentru suprafețele cu atingere ridicată, cum ar fi mânerele, robineții, chiuvetele, toaletele sau dispenserele de prosoape de hârtie. Conform organizațiilor de sănătate, curățarea zilnică cu apă și săpun reduce germenii, murdăria și impuritățile de pe suprafețe și ar trebui să se facă frecvent, mai ales în cazul în care există trafic mare de persoane.

În cele din urmă, asigurați-vă că verificați în mod regulat că aveți stocuri suficiente de consumabile. Utilizarea toaletelor care nu au suficiente consumabile poate fi o experiență foarte neplăcută pentru mulți oameni.

4. Instalați coșuri de gunoi și dispensere de dezinfectant în apropierea ieșirilor. Cercetările celor de la Bradley Corp. arată că 65% dintre americani folosesc prosoape de hârtie pentru a evita contactul cu ușile și robineții din toaletele publice.

Instalarea dispenserelor de dezinfectant în afara toaletelor este un alt mod în care oamenii își pot igieniza mâinile la intrarea și la ieșirea din toaletă.

5. Țineți ușile întredeschise pentru a minimiza contactul. Pentru a limita numărul de persoane din toalete și pentru a încuraja distanțarea socială, o ușă întredeschisă le poate oferi oamenilor o mică “fereastră” pentru a vedea câte persoane sunt deja în interior. În plus, o ușă ușor deschisă permite oamenilor să o manevreze folosindu-și coatele, în locul mâinilor, reducând astfel contactul direct cu suprafața.

Comparând studiul anual Healthy Hand Washing Survey al celor de la Bradley Corp., efectuat în ianuarie, cu ultimul lor sondaj efectuat în perioada 6-7 aprilie, putem observa numeroase schimbări ale atitudinilor și comportamentelor de spălare a mâinilor, nu numai ca răspuns la sezonul anual al gripei, dar acum ca răspuns la Coronavirus. Rezultatele studiilor sunt disponibile online.

Bradley Corporation produce accesorii pentru instalațiile sanitare comerciale, accesorii pentru toaletă, compartimente de toaletă, corpuri de urgență și dulapuri din plastic solid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here