Sistemul HVAC este o componentă foarte importantă a fiecărei clădiri comerciale, iar proprietarii și administratorii de facilități trebuie să îi acorde o deosebită atenție din numeroase motive, printre care și cele enumerate mai jos:

Astfel, numai încălzirea reprezintă un sfert din consumul de energie în clădirile comerciale, în timp ce ventilația reprezintă un procent de 10%, iar răcirea reprezintă 9%, potrivit celui mai recent studiu privind consumul de energie al clădirilor comerciale.

Sistemul joacă un rol menținerea calității mediului din interiorul clădirilor, de la un aer mai curat la mai puține distrageri cauzate de zgomotul din sistem. Acest lucru este benefic pentru satisfacția ocupanților, pentru sporirea sănătății și a productivității.

Tehnologia și caracteristicile sistemului se schimbă. Inteligența Artificială și Internet of Things pot lucra împreună pentru a oferi diferite beneficii, inclusiv confortul sporit ocupanților și economiile financiare.

În cazul în care sistemul dumneavoastră HVAC este bine îngrijit și menținut, iar un program bun de mentenanță este implementat, acesta poate reprezenta un lucru în plus cu care, atât dumneavoastră, cât și ocupanții clădirii, să nu fie nevoiți să își bată capul în fiecare zi.

Tendințe HVAC și opțiuni de renovare

Pentru a aborda problemele și preocupările legate de sistemele HVAC, trebuie să aruncăm o privire asupra modului în care o clădire veche de câteva secole a folosit sistemul de ventilație tradițional (n. red. displacement ventilation) din dotare pentru a îmbunătăți calitatea aerului din interior și confortul termic, inclusiv tehnologiile care vă vor ajuta să economisiți bani, în timp ce creșteți eficiența.

Iată care sunt 5 dintre cele mai populare tendințe moderne în industria sistemelor HVAC:

-Controale inteligente
-Sisteme geotermale
-Integrare
-Variabile de control al vitezei
-Sisteme cu flux variabil de refrigerare

Fie că este vorba de utilizarea unui sistem clasic de ventilație, implementat în clădiri încă de acum mai bine de 100 de ani, fie că optați pentru utilizarea celor mai noi și avansate tehnologii disponibile pe piață, sistemul HVAC este o componentă esențială a clădirii dumneavoastră, motiv pentru care trebuie să aveți un program de mentenanță, îngrijire și utilizare foarte bine pus la punct și să vă mențineți informat privind cele mai noi tendințe din industrie, astfel încât să profitați cât se poate de mult de pe urma acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here