Există numeroase sfaturi ambigue și confuze care li se spun tuturor pentru a face față în această perioadă de pandemie cauzată de coronavirus. Cu toate acestea, ca și în cazul oricărei alte epidemii de boli infecțioase, situația poate fi gestionată dacă ne acordăm timpul necesar pentru a stabili procesele și procedurile corespunzătoare, pentru a ne actualiza trainingul și a reevala selecția și echipamentul chimic.

În general, cele mai bune practici pentru tratarea focarelor infecțioase de orice fel sunt curățarea, apoi igienizarea și dezinfectarea. Conform specialiștilor din industrie, dacă în timpul procesului de curățenie se elimină 90% din murdăria și agenții patogeni de pe o suprafață, restul de 10% – un procent extrem de semnificativ – pot fi eliminați cu un dezinfectant eficient sau mai puțin toxic.

Pentru curățare, specialiștii recomandă ca instalațiile să folosească produse certificate de terțe părți, care nu conțin dezinfectanți, pentru a curăța suprafețele de sticlă, geamuri, inox, suprafețe dure și podele. Sau puteți încerca produse de generare la fața locului (OSG), cum ar fi ozonul apos.

În ceea ce privește operațiunile igienizare și dezinfecție, soluția dezinfectantă mai puțin toxică de pe piața de curățare comercială este acidul hipocloros, cunoscut și sub denumirea de HOCl.

Puteți utiliza, de asemenea, alți dezinfectanți, cum ar fi peroxizii de hidrogen și soluțiile tradiționale – dar mult mai toxice – din compuși de amoniu cuaternar și / sau înălbitor cu clor, însă acestea nu sunt recomandate de către experți.

De asemenea, singura soluție care trebuie utilizată folosind un pulverizator electrostatic este acidul hipocloros datorită toxicității sale scăzute și a pH-ului neutru. Orice alt dezinfectant trebuie aplicat manual, lucru care consumă mult timp și generează un risc mai mare de expunere a lucrătorilor și poate polua calitatea aerului din interior, motiv pentru care se recomandă utilizarea produselor cu cel mai redus nivel de toxicitate.

Iată care sunt cei mai importanți pași pe care îi puteți face pentru a vă ajuta echipa și departamentul de curățenie să înainteze în lupta împotriva unor focare infecțioase precum COVID-19, gripă, răceală și Norovirus:

– Faceți inventarul a produselor chimice pe care le utilizați și în ce scop.

– Verificați dacă puteți reduce numărul de substanțe chimice pe care le utilizați.

– Nu folosiți substanțe de curățare care nu sunt certificate de terți, deoarece aceste certificări vă oferă un nivel de încredere, știind că au fost verificate pentru probleme majore de toxicitate precum carcinogenitatea și au fost desfășurate teste de performanță.

– Nu folosiți produse de curățat și dezinfectante doi-în-unul. Nu sunt suficient de eficiente pentru niciuna dintre operații.

– Uitați-vă la modul în care se desfășoară operațiunile de curățenie și încercați să faceți lucrurile cât mai eficient și ergonomic, folosind instrumente care vor curăța mai bine și mai ușor.

– Dacă nu aveți proceduri standard de operare redactate, ocupați-vă de acest aspect.

– Faceți mai multe sesiuni de training și, dacă este cazul, aduceți un expert în domeniu pentru a derula procesele de instruire.

– Analizați produsele utilizate pentru igienizare și dezinfecție, verificați substanțele chimice responsabile pentru uciderea bacteriilor și vedeți dacă sunt probleme cu acestea.

– Gândiți la o scară mai largă. Gândiți-vă la sustenabilitate, toxicitate, iritații ale pielii, ochilor și căilor respiratorii, la astm și ergonomie. Acum este momentul să investiți în sistemul dumneavoastră.

– Faceți un plan și cereți bani acum pentru departamentul dumneavoastră, în această perioadă în care criza generată de COVID-19 vă va ajuta să obțineți fonduri suplimentare.

– Luați în considerare tehnologiile care vă pot economisi timp, cum ar fi echipamentele cu aspirator și pulverizator sau pulverizatoarele electrostatice.

– Realizați un sistem solid, folosind documentația și instruirea corespunzătoare. Odată pus în practică, acesta vă poate scuti de potențialele bătăi de cap cauzate de focarele de boli infecțioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here