Deoarece tot mai multe proprietăți din întreaga lume se închid pentru a restrânge răspândirea potențială a COVID-19 sau ca urmare a apariției unor focare de răspândire în rândul comunității, unele companii decid să înceapă operațiunile de curățare și dezinfecție profundă.

Iată câteva sfaturi și cele mai bune practici privind curățarea profundă și dezinfectarea unei instituții în timpul închiderii:

Asigurați-vă că dezinfectantul pe care îl utilizați este aprobat pentru utilizare împotriva SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă COVID-19. Confirmați dacă dezinfectantul dumneavoastră este aprobat pentru utilizare, contactând producătorul și căutându-l în lista produselor aprobate de către ministerele sau autoritățile competente.

Dezinfectați toate punctele de atingere, nu doar suprafețele atinse frecvent. Pentru a facilita procesul, luați în considerare utilizarea unor echipamente precum pulverizatoarele electrostatice sau termonebulizatoare, pentru a vă asigura că suprafețele greu accesibile nu vor fi ratate.

Asigurați-vă că personalul de curățenie este instruit în mod corect și poartă echipament de protecție personală corespunzător.

Îndepărtați orice urmă vizibilă de pământ cu un produs de curățare pe bază de detergent înainte de a aplica un dezinfectant și urmați instrucțiunile de pe eticheta produsului pentru o dezinfectare eficientă. Unii dezinfectanți sunt de asemenea soluții de curățare și, prin urmare, pot fi folosiți pentru ambele etape.

Asigurați-vă că suprafețele rămân vizibil umede pentru intervalul de contact specificat pe eticheta produsului.

Pentru a minimiza contaminarea încrucișată, iată câteva considerente suplimentare atunci când dezinfectați suprafețele:

Dezinfectați suprafețele începând cu zonele curate, până în zonele murdare. De exemplu, toaleta fiind una dintre zonele foarte contaminate ar trebui curățate ultima dată.

Dezinfectați suprafețele de la zonele înalte, la zonele joase, astfel încât orice particule murdărie sau praf care pot conține germeni dislocate de sus să fie îndepărtate atunci când curățați suprafețele inferioare.

Dezinfectați ultima dată, după ce ați finalizat alte activități (inclusiv golirea gunoiului, îndepărtarea murdăriei vizibile și aspirarea), astfel încât orice murdărie și praf potențial contaminate să nu re-contamineze suprafețele deja dezinfectate.

În cele din urmă, autoritățile au, în general, recomandări specifice pentru cazurile în care a fost confirmat un caz COVID-19 într-o facilitate. Aceste recomandări includ:

Închiderea zonelor utilizate de persoanele confirmate sau suspectate de infecție cu COVID-19 timp de 24 de ore, dacă este posibil, înainte de a începe curățarea și dezinfectarea, pentru a reduce potențialul de expunere la picăturile respiratorii.

Deschideți ușile și ferestrele exterioare pentru a crește circulația aerului în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here