Deṣi pare greu de crezut, o clădire este un organism viu, care în fiecare moment are nevoie de resurse, de îngrijire atentă, astfel încât să își poată îndeplini rolul pentru care a fost construită. Dacă plecăm de la această premisă, putem spune că facility managementul este medicul care are grijă ca acea clădire să nu se îmbolnăvească. Aici ne referim atât la echipamentele care necesită întreṭinere, la instalațiile de aer condiționat ce au nevoie să fie igienizate, la spații tehnice, toalete și spații comune, cât și la echipamentele de producție ce trebuie curățate pentru a preveni virușii. Fiecare clădire trebuie să dispună de sisteme de pază și protecție, de la pază umană până la tot ansamblul de sisteme necesar supravegherii și de alarmare împotriva efracției. Se poate considera că o clădire a fost întreṭinută corespunzător, atunci când aceasta nu “suferă” și, ca o comparație, practic nu are nicio boală, niciun echipament nu este afectat.

 

Construcția de clădiri cu consum redus de energie – tendință internațională

 Ṣtiinṭific, s-a constatat că clădirile numără jumătate din consumul de energie primară, precum și jumătate din toate materiile prime consumate, produc sute de milioane de tone de deșeuri și o treime din producția mondială de CO2, tocmai de aceea, construcția de clădiri cu consum redus de energie a devenit o tendință internațională. Mai mult decât transportul, industria minieră sau orice alt tip de industrie, se evidenṭiază în primul rând domeniul construcțiilor și al administrației clădirilor, care conduc la o mai bună gestionare a resurselor limitate și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. În acest domeniu, facility managementul joacă un rol foarte important.

Cu toţii intrăm în clădiri care, de la prima vedere, ne impresionează atât prin prezenţa arhitecturală, dar şi prin felul în care ne simţim în interior. Acest confort este dat în mare parte de nivelul serviciilor de facility management. Cu cât acestea sunt mai corect efectuate, cu atât ambientul este mai plăcut. Numai o echipă profesionistă poate crea ṣi menṭine un mediu corespunzător, atât pentru proprietarii clădirilor, cât ṣi pentru cei care îṣi desfăṣoară activitatea sau le vizitează.

 

Astfel, BMF GRUP a recrutat încă de la înfiinṭare personal specializat care s-a perfecṭionat continuu, devenind lider în industrie, specializat în servicii integrate de Facility Management pentru toate tipurile de clădiri, utilizând soluṭii integrate, bazate în principal pe optimizarea resurselor prin implementarea ṣi monitorizarea planului sistemic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here