Probabil că în cadrul companiei dumneavoastră deja reciclați materiale de birou obișnuite, cum ar fi hârtia pentru imprimante, cutiile și sticlele, dar ce faceți în legătură cu electronice vechi? Echipamentele de birou conțin materiale și componente cu valoare financiară și care sunt totodată dăunătoare mediului. Atunci când acest echipament nu mai este folosit la locul de muncă, se numește deșeu electronic sau e-deșeu.

Ce sunt deșeurile electronice?

E-deșeurile reprezintă o categorie largă care acoperă tot felul de produse electronice, dintre care multe se găsesc în mod obișnuit la locul de muncă:

Calculatoare, monitoare și alte echipamente de calcul
Dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-uri și tablete
Echipamente audio-vizuale, cum ar fi televizoare și casetofoane/difuzoare
Echipamente de afișare, inclusiv imprimante, copiatoare, scanere și faxuri
Baterii reîncărcabile
Dispozitive de măsurare
Echipamente pentru centre de date, inclusiv servere, unități de alimentare neîntreruptă (UPS) și multe altele
Cuptoare cu microunde, cuptoare, frigidere și alte aparate de bucătărie

În construcția acestor echipamente de birou se folosesc materiale valoroase, cum ar fi sticla, materialele pe bază de uleiuri și metalele prețioase. Aceste materiale pot fi folosite din nou și pot veni în beneficiul financiar al companiei.

Conform specialiștilor din domeniu, este mai dificil de lucrat cu acest tip de electronice. Cei de la Christie Technology Corporation, un reciclator de electronice certificat de EPA susțin că filosofia companiei și certificarea acestora îi obligă să încerce mai întâi să revândă echipamentele. Orice dispozitiv care funcționează poate fi vândut oriunde în lume. Dacă nu funcționează, nu poate merge în afara S.U.A. Cea de-a doua prioritate a companiei este de a recolta părți funcționale pentru a le utiliza în reparația altor echipamente. Dacă acest lucru nu merge, vor dezmembra echipamentul și îl vor pentru a fi reciclat și reutilizat, fără ca nimic să ajungă la depozitul de deșeuri.

Eventualele beneficii financiare ale reciclării deșeurilor electronice

Mulți transportatori de deșeuri electronice reciclabile vă pot oferi reduceri pentru deșeurile dumneavoastră, deoarece pot recolta metalele valoroase din anumite echipamente, inclusiv argint și paladiu. Cei de la Christie Technology negociază în mod obișnuit un contract care acordă clientului un anumit procent din încasări după vânzarea echipamentului donat. Puteți, de asemenea, să obțineți o scutire de taxe pentru donarea computerelor vechi, a echipamentelor IT și a altor produse electronice către organizații non-profit.

Consultanții financiari ai organizației dumneavoastră pot stabili care este cea mai bună rută de urmat. În orice caz, veți putea reduce stocul de echipamente depășite și veți primi în același timp o rentabilitate financiară.

Beneficiile de mediu ale reciclării deșeurilor electronice

Unele echipamente electronice conțin, de asemenea, plumb, nichel sau mercur, care pot pătrunde în mediul înconjurător dacă nu sunt manipulate corect. Aceste elemente și substanțe chimice pot ajunge în aer, în apă și în sol, putând dăuna nu numai oamenilor, ci și plantelor și faunei sălbatice locale.

Reciclarea deșeurilor electronice reduce aglomerația și gunoiul tehnologic

CleanRiver, un furnizor de soluții de reciclare, sugerează crearea unei culturi în cadrul organizației dumneavoastră, care să încurajeze oamenii să își aducă propriile lor deșeuri electronice de acasă, deoarece acestea vor ajuta la îndepărtarea unor cantități mai mari de e-deșeuri și vă vor crește și rabatul.

În funcție de volumul echipamentului și de mărimea companiei, firmele specializate în reciclare vă pot face o ofertă prin care, în anumite zile, angajații pot aduce echipamente de la domiciliu și îl vor procesa exact așa cum procesează electronicele companiei. Astfel, angajații pot să scape de lucrurile pe care le-a fost frică să le arunce – poate că există date sensibile pe echipamente și nu au încredere să îl ducă un vânzător ales în mod aleator pentru a fi reciclat. Acest lucru îi face să se gândească și la importanța reciclării electronicelor.

Cum să găsiți un reciclator de e-deșeuri

Mulți producători și comercianți cu amănuntul reciclează echipamente electronice vechi, inclusiv membrii terți, verificați de către APE, în cadrul programului Sustainable Materials Management Electronics Challenge. Încercați să contactați producătorul sau vânzătorul de la care ați achiziționat echipamentele vechi pentru a vedea dacă le vor lua.

Facilități de reciclare a deșeurilor

EPA certifică, de asemenea, companiile de reciclare electronică în conformitate cu două standarde, standardul ”Responsible Recycling Standard for Electronics Recyclers” și standardul ”e-Stewards” pentru reciclarea și reutilizarea responsabilă a echipamentelor electronice. Utilizați una sau ambele certificări pentru a identifica potențialii parteneri de reciclare, astfel încât să vă asigurați că acordă prioritate gestionării materialelor sigure, sănătății umane, mediului și reutilizării materialelor recuperabile.

Christie Technology Corporation este certificată în ambele programe. Ambele necesită audituri și revizuiri independente, inclusiv inspecții surpriză, pentru a se asigura că reciclatorii certificați urmăresc corect procedurile.

Dacă aveți o mulțime de informații confidențiale și nu doriți ca aceste date să intre în mâinile altcuiva, căutarea unei companii care a trecut prin procesul de certificare este foarte recomandată, sunt de părere experții din acest domeniu.

7 întrebări pe care trebuie să le puneți potențialilor parteneri în reciclarea e-deșeurilor

Grupul industrial ”Telecommunications Industry Association” recomandă să adresați aceste întrebări autorităților de reciclare a deșeurilor deșeurilor, înainte de a intra într-un parteneriat cu ei:

Cum distrugeți datele care încă există pe hard-discuri și pe dispozitive mobile? Dispozitivele de stocare a datelor sunt șterse și distruse fizic? Solicitați înregistrarea în scris a datelor.

Aveți la dispoziție o certificare de management de mediu sau respectați orientările recunoscute privind protecția mediului?

Ați avut parte încălcări de siguranță a vieții sau a mediului în ultimii cinci ani?

Utilizați alți parteneri de afaceri sau furnizori de servicii pentru o parte din procesarea dumneavoastră? Întrebați despre certificările lor de mediu sau de reciclare, practicile de gestionare și dacă sunt disponibile jurnalele de procesare.

Cât de mult din materialele pe care le primiți sunt reciclate versus câte sunt distruse?

Aveți răspundere generală și asigurare de răspundere civilă? Întrebați despre cantitatea de acoperire.

Acceptați produse care conțin lămpi cu mercur? Întrebați cum este gestionată această distrugere a substanțelor periculoase.

Totodată, una dintre cele mai bune metode de a afla dacă partenerul de reciclare respectă standardele este să întrebați dacă puteți să le vizitați facilitatea. Dacă sunt îngroziți sau reticenți privind această propunere, este clar că nu vă doriți să faceți afaceri cu ei. Un reciclator care își desfășoară activitatea conform tuturor normelor ar fi bucuros să vă facă un tur.

Extinderea programului dumneavoastră de reciclare pentru a include deșeurile electronice prezintă numeroase beneficii pentru mediul înconjurător, personalul clădirii și pentru profitul organizației. Adresați-vă cât mai rapid specialiștilor locali în reciclare pentru a vă dezvolta inițiativa de reciclare a deșeurilor electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here