Sursă foto: Apollo Safety

Accidentele de muncă se întâmplă, orice am face, iar de multe ori ele sunt imprevizibile sau chiar inevitabile, dar reacția imediată și eficientă la aceste incidente poate salva vieți, spun cei de la compania Apollo Safety, un furnizor de produse și servicii de detectare a gazelor pentru spitale, universități, operațiuni guvernamentale, utilități publice, producție, biotehnologie și alte organizații. Compania precizează, însă, că există soluții pentru astfel de probleme, printre care și noile dispozitive de monitorizare și detectare a accidentelor de muncă Man Down / Lone Worker de la Industrial Scientific, pe care Apollo Safety le introduce pe piață.

Compania evidențiază incidentele tot mai des prezente la știri în ultima, ca exemple de accidente ale muncitorilor la distanță sau ale persoanelor care lucrează de unele singure pe teren. Printre exemple se numără și cazurile unui muncitor care a fost rănit grav după ce a intrat într-un strung, în timp ce acesta lucra pentru un producător din Glastonbury și cel al unui muncitor al Companiei Naționale de energie din SUA (National Grid), care a căzut din vârful unui stâlp de utilități la care lucra, lovind firele de electricitate în timpul căzăturii de la o înălțime de peste 10 metri.

Pentru a gestiona astfel de probleme, multe companii folosesc proceduri de check-in pentru a monitoriza starea de sănătate a muncitorilor ce lucrează la distanță sau de unii singuri (n.red. lone worker), explică cei de la Apollo Safety. Cu toate acestea, atunci când un angajat este implicat într-un accident de muncă, timpul de răspus este critic și este posibil ca o procedură de check-in să nu fie întotdeauna suficient de rapidă.

În schimb, cu ajutorul noilor dispozitive realizate în colaborare cu Industrial Scientific, Apollo Safety susține că poate pregăti companii și muncitori pentru eventualitatea unui accident de muncă. Folosind o suită de tehnologii de monitorizare, atunci când un angajat de pe teren pățește ceva sau nu se întoarce la timp, sistemul poate fi setat să declanșeze o alarmă sonoră, vizuală și de vibrație înapoi către o stație de monitorizare, prin notificări de tip SMS sau e-mail, fie direct către serviciile de urgență.

Dispozitivele Man Down / Lone Worker vândute de Apollo Safety implementează comunicarea și tehnologiile precise de poziționare a angajaților pentru fiecare posibil scenariu de lucru – în interior, în aer liber și în locații îndepărtate. Tehnologia va avertiza respondenții și îi va direcționa în timp real către o locație exterioară precisă sau, dacă este în interior, la etajul exact și în camera în care este localizat angajatul.

Dispozitivele Man Down / Lone Worker pot fi personalizate pentru a include un număr de foarte mare de caracteristici, pentru o mai mare siguranță. Acestea pot include:

-Monitorizarea automată a lucrătorilor individuali, inclusiv detecția man-down (fără mișcare);
-Comunicații wireless peer-to-peer;
-Alarmă de panică;
-Live web software găzduit în cloud pentru configurarea și gestionarea răspunsului la situații de urgență;
-Tablou de bord de detectare a gazelor naturale care elimină colectarea, analizarea și raportarea datelor manuale;
-Servicii de analiză a datelor care ușurează vizualizarea și explorarea “datelor mari” generate de fiecare G7x;
-Monitorizare live 24/7 oferită de Centrul de Operațiuni de Siguranță Internaționale al Industrial Scientific;
-Comunicarea în două direcții cu echipa de monitorizare live;
-Apel vocal în două direcții cu echipa de monitorizare live (numai pentru dispozitivul conectat la celulă G7c);
-Actualizări automate wireless ale firmware-ului și modificări ale configurației dispozitivului.

Tehnologia Man Down / Lone Worker oferă, de asemenea, o caracteristică ”detectare falsă a căzăturii”, ce îi permite muncitorului să anuleze alerta aflată în așteptare, înainte ca aceasta să fie comunicată personalului de monitorizare. O apăsare rapidă a butonului de check-in readuce dispozitivul de lucru la funcționare normală.

Dispozitivele Apollo Safety Man Down / Lone Worker variază în funcție de preț. Pentru mulți clienți actuali ai celor de la Apollo Safety care utilizează sistemele de detectare a gazelor naturale ale companiei, dispozitivele și tehnologia Man Down / Lone Worker pot fi integrate în sistemul actual. Pentru a studia întreaga gamă de produse de siguranță Man Down / Lone Worker, vizitați site-ul Apollo Safety.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here