Aeroportul Internațional Hong Kong a îneput să folosească roboți autonomi pentru curățarea zonelor publice, ca parte a măsurilor sale de protecție împotriva răspândirii coronavirusului.

În timp ce roboții s-au alăturat luptei împotriva Covid-19 într-o serie de spitale din întreaga lume, Autoritatea Aeroportului Hong Kong (AAHK) a declarat că aeroportul din Hong Kong este primul din lume care a utilizat roboți de sterilizare, care au fost dezvoltați chiar în Hong Kong .

Roboții, care poartă numele de „Whiz” și „Intelligent Sterilization Robot (ISR)”, au fost folosiți în incinta aeroportului pentru igienizarea și curățarea zonelor publice precum toaletele.

Roboții de curățenie folosesc lumină ultravioletă pentru a elimina bacteriile

Aeroportul a implemetat trei roboți cunoscuți sub numele de Intelligent Sterilization Robot (ISR) pentru curățare și dezinfectare. Aceștia sunt utilizați „în permanență” în toaletele publice și „zonele cheie de operare” din clădirea terminalului, conform autorităților.

Acești roboți înalți și autonomi sunt echipați atât cu un sterilizator cu lumină UV, cât și cu un sterilizator de aer pentru a ucide germenii. Fiecare ISR este dotat cu un cap care se poate învârti la 360 de grade, pentru a pulveriza dezinfectantul și un corp care este dotat cu lămpi care emit lumini ultraviolete.

Reprezentanții Aeroportului susțin că mașinăriile pot „steriliza până la 99,99% din bacterii și virusuri din aer și de pe suprafețele obiectelor” în doar 10 minute.

Potrivit celor de la BBC, roboți care emit lumină ultravioletă au mai fost folosiți și în spitale pentru a ucide microbii. Lumina distruge bacteriile, virușii și alți microbi dăunători prin deteriorarea ADN-ului și ARN-ului lor, astfel încât aceștia nu se pot multiplica.

Autoritatea aeroportului a declarat că în timpul procesului de sterilizare cu lumină UV, zonele de curățare sunt delimitate printr-un cordon de protecție, astfel încât să-i împiedice pe călători să intre în contact cu roboții și cu razele de lumină UV.

În timpul procesului de sterilizare prin pulverizare în aer, roboții pot steriliza zonele desemnate, chiar dacă în zonă se află și oameni, mai transmit reprezentanții aeroportului.

Totodată, instituția folosește și cinci roboți Whiz, care sunt practic aspiratoare robotice autonome, care curăță podelele terminalelor aeroportului.

Conform Autorității Aeroportului Hong Kong, pe lângă îmbunătățirea performanțelor de curățare, roboții Whiz ajută, de asemenea, la creșterea productivității operaționale, deoarece personalul de curățenie pot fi relocat și trimis să aibă grijă la alte sarcini de curățare, în special sarcinile critice de curățare și dezinfectare.

Aeroportul din Hong Kong a declarat că intensifică măsurile de curățenie

Hong Kong și-a închis granițele pentru toți non-rezidenții care au ajuns pe aeroportul orașului luna trecută, în efortul de a opri răspândirea coronavirusului.

Aeroportul din Hong Kong a intensificat în continuare măsurile preventive. Pe lângă implementarea roboților, aeroportul efectuează termoscanări pentru toți pasagerii, vizitatorii și personalul aeroportului. Orice persoană cu temperatură mai ridicată decât cea normală nu va primi acces la terminal și va fi sfătuită să solicite „consult medical”, a declarat autoritatea aeroportului din oraș.

De asemenea, au fost intensificate eforturile de curățare și dezinfectare a terminalelor și a facilităților pentru pasageri. Suprafețele atinse frecvent, cum ar fi balustradele / scările rulante, butoanele lifturilor, check-in-urile benzilor pentu bagaje sunt curățate și dezinfectate în fiecare oră, potrivit autorităților locale.

Totodată, autoritatea aeroportului a declarat că a dublat disponibilitatea dozatoarelor de igienizare a mâinilor pe bază de alcool, care sunt instalate în toate pasajele majore și zonele cu trafic ridicat din interiorul terminalelor.

Autoritățile au mai precizat că se efecuează operațiuni de curățenie a trenurilor APM de fiecare dată când acestea ajung în stația finală, în timp ce dezinfectarea în profunzime a trenurilor se efectuează în depouri la sfârșitul zilei de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here